29/05/16 ASV De Dijk 3-2 SV OSS’20

ASV De DijkSV OSS'2029/05/16 – 14:30
ASV De Dijk 3-2 SV OSS’20
Sportpark Schellingwoude
± 600 toeschouwers
Hoofdklasse Zondag P/O

Het seizoen begint zijn laatste stuiptrekkingen te vertonen. Vaak betekend dit juist dat de interessantste wedstrijden zich voordoen waar we anders nooit op zouden komen. ASV De Dijk – SV Oefening Staalt Spieren’20 is nou niet bepaald een affiche waar we in de reguliere competitie voor zouden warmlopen. Maar met een 3-3 in Oss in het achterhoofd en een absolute finale van de play-offs is dit meer dan genoeg rede om maar eens te gaan buurten. Een goede keuze, want teleurstellend was het zeker niet!

Als wij 6-7 minuten voor tijd de dijk aflopen richting sportpark zien we tot onze verbazing al een flinke pyro van de kant van OSS. Dat ze hier duidelijk een stapje te vroeg mee waren blijkt wel, als we de spelers het veld op zien komen op het moment dat wij al binnen zijn. De Dijk zet hier op een paar mini-fakkels niets tegenover. Beide ploegen maken weinig geluid maar toch krijgt Oss het voor elkaar om de wedstrijd stil te leggen. Een reclamebord raakt los en de scheidsrechter oordeelt dat het “gevaarlijk” is en verwijderd moet worden. Vlak na het moment dat dit gebeurd komt De Dijk met 1-0 voor dankzij een keurige aanval die wordt afgerond door Zwarthoed.

In de rust genieten wij van een puike hamburger met een verkoelend biertje. Na rust willen we onze plekken weer innemen aan de overkant van het veld, maar tijdens onze tocht naar de overkant lopen we opeens Sjaak Swart tegen het lijf. Uiteraard hopen we nu dat OSS’20 wint zodat Sjaak weer een tirade kan afsteken à la De Graafschap.

Tegen de tijd dat wij op onze plaatsen arriveren schiet Van den Berg op onmogelijke wijze de gelijkmaker op het scorebord (wat niet aan stond). De status quo die wij aan zien komen klopt gelukkig voor geen meter en al snel schiet Zwarthoed de 2-1 en 3-1 binnen en zo lijkt het een gelopen zaak.

OSS moet op jacht naar twee treffers. De eerste volgt al snel als Van den Berg met het nodige geluk de bal binnen kopt. Vanaf de hoek waar hij stond kopt hij keurig, maar laten we het erop houden dat de keeper de voorzet had kunnen hebben als hij wat beter gepositioneerd stond. Nog één doelpunt en we gaan verlengen.
OSS zet alles op alles en De Dijk laat het spel aan de gasten. Niet veel later gaat de langste verdediger van OSS voorin staan als breekijzer en krijgt deze de grootste van De Dijk als mandekker. Alle ballen worden op de beste man gespeeld al wint hij verdacht weinig duels. De keer dat hij wel wint is meteen de kans op een verlenging: Van den Berg schiet rakelings over de kruising.

Achteraf blijkt dit de laatste kans te zijn die Oss krijgt. De Dijk wint met 3-2 en mag zich na de eerdere 3-3 winnaar van deze play-offs noemen. Het is voor de Amsterdammers de vijfde promotie sinds 2009. De club die binnen vijf tot tien jaar de tweede profclub van Amsterdam wil zijn mag volgend seizoen uitkomen in de derde divisie en logischerwijs volgt een pitch-invasion. We maken het feest slechts half mee aangezien we het wel weer een beetje gehad hebben met het Amsterdamse accent. Volgende week hopen we wederom een pitch-invasion mee te maken als wij bij ons aller ASWH gaan buurten, dat hetzelfde probeert te bereiken als De Dijk.

Volg ons op Twitter en Instagram, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op 29/05/16 ASV De Dijk 3-2 SV OSS’20

  1. Tim zegt:

    De spelers stonden wel al op het veld ze zaten de pasjes te controleren
    Groet uit oss

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.