04/06/16 ASWH 3-1 VV Noordwijk (n.v.)

ASWH logoVV Noordwijk04/06/16 – 14:30
ASWH 3-1 VV Noordwijk (n.v.)
Sportpark Schildman
± 1.750 toeschouwers
Hoofdklasse Zaterdag P/O

Op deze tropische zaterdag krijgt ASWH haar 283e kans om promotie naar de Derde Divisie/Topklasse af te dwingen. Na verscheidene mislukte pogingen in de voorgaande jaren hebben wij er nu eigenlijk weinig vertrouwen in dat het ditmaal wel zal lukken. De tegenstander van vandaag verkeerd al enige tijd in bloedvorm en in de reguliere competitie bleef ASWH twee keer met lege handen staan na 90 minuten voetbal tegen de Noordwijkers. Toch eindigde de eerste ontmoeting in dit tweeluik tussen de Ambachters en VV Noordwijk in 2-2. Het idee vandaag is voor beide teams simpel: Bij een overwinning plaats je je voor de 3 e divisie en bij verlies mag je plaats nemen in dezelfde divisie als waar je je dit jaar uit probeerde te voetballen. De route naar promotie is nog nooit zo kort geweest. Waar je in de jaren hiervoor eerst een poulefase had en daarna pas een finaleplaats, wordt het vanwege de hervormingen dit jaar met een directe finale (over twee wedstrijden) afgedaan.

Dat er iets op het spel staat is duidelijk te merken. Het sportpark loopt al vroeg vol en beide teams pakken goed uit. Zowel ASWH als Noordwijk komen met het nodige vuurwerk en er is een DJ met zangeres ingehuurd om de mensen op te zwepen, al had de laatste van ons thuis mogen blijven.

De spanning is om te snijden, ASWH lijkt het best tegen de druk bestendig. Al snel wordt er druk gezet en na een slippertje in de Noordwijkse defensie krijgt ASWH de grootste kans van de eerste helft. Eerste doelman Mustafa Amezrine (die onder de lat mocht staanomdat hij zijn schorsing aanvecht) blijkt zeer bekwaam in zijn vak en helpt zijn ploeg om met een gelijke stand te gaan rusten.

In de tweede helft staat er een herboren Noordwijk en waar ASWH keer op keer faalde om te scoren, lukt het Marios Lomis wel om bij praktisch gezien de eerste gelegenheid te scoren. Vervolgens moet de thuisploeg komen maar het lijkt volledig de weg kwijt te zijn. Noordwijk ligt op koers voor promotie.
Dit was echter buiten invaller Robbert Olijfveld gerekend. In de 92e minuut schiet hij hard binnen na goed voorbereidend werk van Van Dommelen. Over de gehele wedstrijd gekeken is het terecht, maar weinig van de aanwezige toeschouwers zag dit nog aankomen. Omdat uitdoelpunten in dit tweeluik niet dubbel tellen gaan we verlengen.

Het doelpunt geeft een flinke boost en al in de tweede minuut van de verlenging begint Peter Verhoeve aan een solo, welke eindigt met een pegel in de kruising. De bus wordt geparkeerd en Noordwijk valt aan met alle middelen die binnen hun macht liggen. De enige echt grote kans wordt echter knullig geblokkeerd door een eigen speler en voor de rest is het eigenlijk niet ontzettend gevaarlijk. In de counter maakt Shabir Isoufi aan alle Noordwijkse illusies een einde en schiet ASWH naar de Derde Divisie.

De supporters sprinten het veld op en de champagne wordt opengetrokken. Het feest wordt gevierd en wij vieren vrolijk mee. “Onze club” heeft het eindelijk geflikt. De gasten druipen af en naarmate de tijd vordert het thuispubliek ook, al zal het feestje in de kantine nog lang doorgaan.

Zowel ASWH als Noordwijk zijn nog niet uitgespeeld dit seizoen. Beiden hebben de districtsbeker gewonnen en mogen nog aantreden in de landelijke amateurbeker. Het zou ons niets verbazen als dit niet de laatste ASWH – VV Noordwijk van dit seizoen is geweest.

Volg ons op Twitter en Instagram, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.