02/07/16 RKAVV 1-4 ADO Den Haag

RKAVVADO Den Haag02/07/16 – 15:30
RKAVV 1–4 ADO Den Haag
Sportpark Kastelenring
± 1.000 toeschouwers
Vriendschappelijk

Het seizoen 2016/2017 begint voor ons in Leidschendam. RKAVV speelt al vroeg in de voorbereiding tegen ADO Den Haag. Voor ons genoeg reden om eens te gaan buurten, aangezien het seizoen niet snel genoeg kan beginnen.

We zijn net op tijd op het sportpark en zien dat het seizoen geopend wordt met een flinke sfeeractie, iets dat wij alleen maar bejubelen. We zoeken een plaatsje in de zon en vragen ons hardop af wie de opvolger van Bilal Başaçıkoğlu zal worden; in het seizoen 2015/2016 was hij de allereerste doelpuntenmaker.
Gekscherend zeggen wij dat de beste man van goede huize moet komen om het qua naam ingewikkelder te maken, maar dit lijkt aardig te lukken. Na kans op kans te missen, is het Chovanie Amatkarijo die na een mooie beweging van Gehrt de treffer maakt. Vier hele minuten later is het weer raak en zo neemt ADO eindelijk afstand van de amateurs die logischerwijs geen vuist kunnen maken.

In de rust pakken we het eerste biertje van het seizoen en gaan we op jacht naar een sjaal. We zien ze zelfs liggen, maar helaas is er niemand die ons kan vertellen wie de sleutel heeft van het hok. Na deze flinke domper nemen we dezelfde pakken weer in langs de lijn en drinken we op het gemak ons pilsje op. Dit pilsje mocht gewoon mee, het hele sportpark over. Zoals verwacht vind er geen enkel incident plaats. Zo blijkt dat die strenge regels omtrent alcohol rondom een wedstrijd niet heel erg nodig zijn.

Na rust staan er bij ADO een stuk of tien nieuwe spelers op het veld en ook deze nieuwe formatie zal er twee maken. Kevin Jansen en Donovan de Groot zijn de gelukkigen. Tot groot vermaak van het thuispubliek maakt Brandon Richardson de eretreffer, welke er eigenlijk heel erg lekker in zit.

Voor de rest gebeurd er vrij weinig en zo tikken de minuten langzaam weg. Met deze temperaturen is dit allemaal wel te verdragen en zo blijft het aangenaam. Aangezien wij als Rotterdammers verdacht weinig interesse hebben in een ADO-fiets blijven wij niet plakken voor de loterij maar keren wij weer huiswaarts. Het seizoen is eindelijk begonnen!

Volg ons op Twitter en Instagram, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.