07/07/16 CS Fola Esch 1-0 Aberdeen FC

CS Fola EschAberdeen FC07/07/16 – 18:30
CS Fola Esch 1-0 Aberdeen FC
Stade Josy Barthel
± 1.500 toeschouwers
UEFA Europa League

Na onze seizoensopening in Leidschendam is het een paar dagen later tijd voor het echte werk. We nemen een dagje vrij van het werk en maken er meteen een flinke reis van. De eindbestemming is het nationale stadion van Luxemburg, waar Fola Esch voor de gelegenheid gebruik van moet maken.

Het eigen stadion heeft geen uitvak en dus verbied de UEFA dat Esch op het eigen Stade Emile Mayrisch speelt. Met een tegenstander als Aberdeen zijn er toch redelijk wat uitsupporters te verwachten, dus de beslissing is best logisch.

We vertrekken met dag en dauw om een stadion of tien op de foto te zetten in Luxemburg. Na deze dagtaak arriveren we met nog een zeer ruime marge bij het stadion. Vanwege het warme weer besluiten we om het centrum nog even in te duiken om te genieten van een koud biertje. Het sein om ons richting het stadion te begeven komt van de gasten uit Schotland, welke met een corteo richting het stadion lopen. Eenmaal bij het stadion blijkt dat Aberdeen en Esch ongeveer evenveel supporters op de been hebben gekregen voor deze wedstrijd in de Europa League.

Totaal onverwacht lukt het om een sjaal te bemachtigen. Dit was dan ook praktisch gezien het enige wat te verkrijgen was in het stadion en dus moeten we uitgehongerd plaatsnemen op de tribune.

Vanaf de aftrap is het Esch dat het initiatief neemt en naar mate de tijd vordert vragen wij ons steeds meer af hoe Aberdeen de heenwedstrijd in hemelsnaam met 3-1 heeft weten te winnen. Esch speelt onbevangen en met alle respect, maar één van de betere ploegen in Schotland zou hier toch niet in paniek van mogen raken.

Paniek is nog zacht uitgedrukt; Aberdeen wordt compleet overlopen. Het is dat iedere voorzet verkeerd valt anders had het al makkelijk vier of vijf tegen nul kunnen staan. Vlak voor rust valt de eerste treffer pas als Hamdi de bal uit een lastige hoek in het dak van het doel pegelt. De Luxemburgers hebben nog een helft om de tweede treffer te maken. Dat lijkt met deze verhoudingen niet al te lastig.

De Schotten graven zich in en spelen de complete tweede helft op de eigen helft. Naarmate de tijd verstrijkt wordt de storm voor het Schotse doel alleen maar groter. Esch doet alles wat er in hun macht ligt, maar de treffer zal ondanks een paar hachelijke momenten niet meer vallen.

We zijn ons een hoedje geschrokken van het niveau. Aberdeen blameert zich volledig maar mag wel een ronde verder. Voor het spel hadden we absoluut niet hoeven komen. Gelukkig scheen de zon goed en was het een mooi stadion, waardoor wij alsnog kunnen terug kijken op een uiterst geslaagde dag.

Volg ons op Twitter en Instagram, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.