22/05/16 Willem II 3-1 NAC Breda

NAC Breda (2)Willem II22/05/16 – 16:45
Willem II 3-1 NAC Breda
Koning Willem II Stadion
13.800 toeschouwers
Jupiler League P/O

Na ons bezoek aan NAC – Willem II is het nu tijd om de rollen om te draaien. Voor deel twee van het tweeluik begeven wij ons richting Tilburg, voor Willem II – NAC. Ook vandaag zijn de uitsupporters niet welkom, al maakt het de sfeer in het Koning Willem II Stadion er niet minder op.

In de laatste officiële wedstrijd van het seizoen 2015-2016 wordt er flink uitgepakt. Een indrukwekkende sfeeractie door het hele stadion. Op het veld en op de tribunes wordt er flink wat vuurwerk doorheen gejaagd en op de King Side na is er in heel het stadion een tifo met rode, witte en blauwe “sjaals”. Al met al een zeer indrukwekkende opkomst in een wedstrijd waarin voor de Tilburgers alleen de eer op het spel staat.

Op het veld is, net zoals afgelopen donderdag, de ploeg uit Tilburg de bovenliggende partij. Willem II neemt het wel degelijk serieus en legt de zwakke plekken van het team van NAC duidelijk bloot. Vooral defensief is het bij de gasten een bende, al duurt het tot de blessuretijd van de eerste helft voordat Jelle ten Rouwelaar de bal uit het doel mag vissen. Freek Heerkens kopt een vrije trap van Achenteh binnen en zo staat het tot dan tijdrekkende NAC opeens met lege handen.

De gasten moeten opeens gaan voetballen maar krijgen het deksel op de neus. Tweemaal weet Erik Falkenburg aan zijn tegenstander te ontsnappen en te scoren. Zo staat het 3-0 en moet NAC hopen op een wonder. Na de derde treffer van Willem II schiet Divine Naah opeens binnen en heeft de Bredase formatie opeens nog maar één doelpunt nodig.

Ondanks verscheidene pogingen zal het niet meer lukken. Lamprou blijkt een te “grote” sta-in-de-weg. Hierdoor weet Willem II zich via de play-offs op eigen kracht te handhaven en dat mag gevierd worden. Vanaf de King Side en Vak-E stormen de supporters het veld op en al snel staat half Tilburg erop. Het feest wordt gevierd, al lijkt het feest vooral anti-NAC te zijn. De grote rivaal is verslagen en zo heeft Tilburg de komende tijd het recht om zich beter te noemen dan Breda.

Wat de Eredivisie betreft zit het er weer op voor dit seizoen. Wij moeten er niet aan denken dat onze zomerstop net zolang duurt als het moment dat de Eredivisie weer van start gaat. Wij doen uiteraard nog onze uiterste best om de laatste wedstrijd van het seizoen 2015-2016 zo lang mogelijk uit te stellen. Een week zonder voetbal is een week niet geleefd.

Volg ons op Twitter en Instagram, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.