19/05/16 NAC Breda 2-1 Willem II

NAC Breda (2)19/05/16 – 18:30Willem II
NAC Breda 2-1 Willem II
Rat Verlegh Stadion
17.500 toeschouwers
Jupiler League P/O

De play-offs van het seizoen 15/16 levert in de finale een schitterend affiche op. De rivalen NAC en Willem II ontmoeten elkaar in een tweeluik met als inzet een plek in de eredivisie. Al snel hebben we onze kaarten en kijken uit naar deze twee wedstrijden. Onze vreugde wordt een beetje getemperd als de burgemeesters besluiten om de uitsupporters niet toe te laten bij deze ontmoetingen. Vervolgens komt de KNVB nog met nieuws rond FC Twente. De club verliest haar licentie, maar krijgt deze direct terug en moet hierdoor opnieuw beginnen op het tweede niveau. Willem II mag hierdoor als hoogstgeplaatste play-off kandidaat sowieso plaats nemen in de Eredivisie, of het nu wint of niet. Hierdoor lijkt het voor Willem II alleen nog maar om de eer te gaan, al weet je het met de KNVB maar nooit.

Het is en blijft een derby. NAC pakt uit met een aantal rookpotten, een spandoek en een flink aantal vlaggen. In het uitvak is er ook nog een spandoek opgehangen. Deze refereert naar het publiek van Willem II dat nogal stil wordt gevonden in Breda. Verder is Jelle ten Rouwelaar de gevierde man, hij staat sinds 2007 onder de lat in Breda en neemt na al die jaren vandaag afscheid.

Zonder enige druk springt Willem II uit de startblokken en al in de 3e minuut is ten Rouwelaar gepasseerd door Guus Hupperts die raak kopt. NAC is helemaal de weg kwijt en wordt compleet overrompeld. Op een schot dat via de onderkant van de lat weer het veld in komt presteren ze nagenoeg niets en de gasten domineren volledig. Zo lijkt het laatste avondje NAC van dit seizoen uit te gaan draaien op een domper.

Het rustsignaal komt als geroepen. Waarschijnlijk heeft Marinus Dijkhuizen in de rust een donderspeech gegeven want de NOAD Advendo Combinatie komt steeds beter in de wedstrijd. Al snel wordt er drie keer gewisseld en één van deze invallers blijkt de gouden greep. Kevin Brands scoort binnen een mum van tijd en zo biedt deze uitslag opeens perspectief voor de tweede ontmoeting in Tilburg.
Dit doelpunt draait de rollen volledig om en ondersteunt door het publiek gaat NAC nog op zoek naar een tweede treffer. Deze wordt vlak voor tijd gemaakt door Mats Seuntjens.

Willem II was het eerste uur vele malen beter en heeft het aan zichzelf te danken dat het zondag nog aan de bak moet, voor wat het waard is. Willem II kan vrijuit voetballen zondag en speelt gek genoeg meer voor het lijfsbehoud van De Graafschap (dat er zelf met 4-1 afging tegen de Eagles) dan om het eigen vege lijf te redden.
NAC zal er nog één keer vol tegenaan moeten om Ten Rouwelaar het afscheid te geven dat ze hem gunnen.

Volg ons op Twitter en Instagram, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.