29/04/18 Vitesse II 3-2 De Graafschap II

29/04/18 – 18:00
Vitesse II 3-2 De Graafschap II
Nationaal Sportcentrum Papendal
± 200 toeschouwers
Derde Divisie Zondag

Laten we beginnen met dat we hekel hebben aan de voetbalpiramide en hoe de jong elftallen er momenteel in verwerkt zitten. Zeker in de derde divisie zijn we verhoudingen compleet scheef. Het is dat Magreb een steekpenning van de KNVB heeft aangenomen wegens geldgebrek en van de zondagdivisie naar de veel sterkere zaterdag divisie overstapte, anders had Jong De Graafschap het enige “jong”-team geweest in deze divisie. Dat terwijl er in de derde divisie zaterdag vijf hadden gezeten. Na dit gezegd te hebben, zijn we toch van de partij bij de wedstrijd tussen de enige jong elftallen uit deze competitie.

Zo gebeurd het dat we dan toch aanwezig zijn op Sportcentrum Papendal voor deze mini-derby. Vitesse en De Graafschap mogen elkaar niet zo en dat blijkt al bij de ingang. Nog voor dat we op onze plekken zitten horen we Vitesse supporters dapper doen over hoe ze supporters van De Graafschap wel even op hun neus zouden slaan. Nou zijn wij bij Go Ahead Eagles al een keer aangezien voor De Graafschap maar gelukkig overkomt ons dit niet nog een keer.

Dat Jong Vitesse bovenaan staat kunnen we ons totaal niet voorstellen als we kijken naar het spelbeeld. Waar Vitesse de trainingen te geforceerd in praktijk wil brengen, voetballen de Achterhoekers zich makkelijk een weg naar voren. Na een klein kwartier wordt het, geheel tegen het spelbeeld in, 1-0.

Hierna pakken de gasten de touwtjes stevig in handen en buigen ze de achterstand nog voor rust om via Burgzorg en Leidsman. Vitesse probeert meteen weer over te nemen maar is vrij machteloos tegen een verrassend Jong De Graafschap.

Na rust is het beeld hetzelfde. Jong Vitesse probeert het wel, maar het risico dat het neemt levert achterin meer problemen op dan voorin. Eigenlijk is het een wonder dat het een paar minuten voor tijd nog maar 1-2 staat. Zoals wel vaker in het voetbal krijgen ze het deksel op de neus wanneer Lelieveld vlak voor tijd de gelijkmaker maakt. Niet veel later wordt het nog erger wanneer wederom Lelieveld scoort en de gasten met lege handen achter blijven. Helemaal zuur als je achteraf bedenkt dat De Graafschap op een punt is gedegradeerd. Jong Vitesse mocht daarentegen twee weken later de titel in ontvangst nemen.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.