10/05/18 FC Dordrecht 1-2 Sparta Rotterdam

10/05/18 – 16:45
FC Dordrecht 1-2 Sparta Rotterdam
Riwal Hoogwerkers Stadion
4.235 toeschouwers
Jupiler League P/O

Over en uit leek het voor de Schapekoppen na de kansloze 1-4 nederlaag in eigen huis tegen SC Cambuur in de eerste ronde van deze play-offs. Wat er vervolgens bij Cambuur gebeurde werd om ons heen op de tribune al bestempeld als het “Mirakel van Leeuwarden”. Door zelf ook met 1-4 te winnen bij Cambuur en vervolgens de strafschoppen feilloos te nemen, verzekerde Dordrecht zich van de volgende ronde tegen het Rotterdamse Sparta.

Een derby voor de Schapekoppen en dat liet menig Dordts hart sneller kloppen. Voor het eerst sinds de Eredivisie was het pittoreske stadionnetje aan de Krommedijk weer eens uitverkocht. Waar je normaal op de tv bij Dordrecht voornamelijk lege stoeltjes ziet en hier en daar een plek supporters, zat het nu ramvol.

Het gaf de spelers op het veld ook vleugels. Ondanks een relatief snelle eerste goal van de eredivisionist bleef de nummer 13 van de Jupiler League de bovenliggende partij. Goed was het voetbal niet, maar wat Sparta liet zien was nog bedroevender.

In de tweede helft zette dit beeld zich voort. Dordrecht viel aan, Sparta hield tegen. Met succes, zo leek het, tot de laatste minuut van de officiële speeltijd. Spiering ramt op dat moment de bal vanaf de middenlijn over eigen keeper Kortsmit heen.
Grote euforie bij de Dordtenaren om ons heen. Maar niet voor lang. Door het gefeest leek de aandacht van de sterk spelende Dordtse defensie voor één moment verslapt en direct sloeg Sparta toe. Het was letterlijk de enige keer in de tweede helft dat ze bij de 18-jarige keeper Bergsen in de buurt kwamen in de tweede helft, maar hij zat er wel direct in.

Zo mag Sparta met een kleine buffer beginnen aan de return op het eigen Kasteel, maar het vertoonde spel zal geen enkele Spartaan extra vertrouwen hebben gegeven. De Dordtse spelers werden uitvoerig bedankt door de eigen aanhang die nog vol vertrouwen is. “We hebben voor grotere uitdagingen gestaan.” aldus onze optimistische buurman.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.