05/08/18 Rot-Weiss Essen 5-1 Wuppertaler SV

05/08/18 – 14:00
Rot-Weiss Essen 5-1 Wuppertaler SV
Stadion Essen
11.077 toeschouwers
Regionalliga West

Het is begin augustus en wij trekken richting Duitsland voor onze eerste pot van seizoen 2018-2019. Een uitzonderlijk late start voor ons. Waar eerdere seizoenen structureel in juni of het eerste weekend van juli begonnen, hebben wij dit seizoen de gehele voorbereiding links laten liggen. Wegens een aanstaand huwelijk ligt de focus momenteel ergens anders en door de daaraan gekoppeld huwelijksreis zal ons seizoen pas echt beginnen rond begin oktober.

Afijn, voor Rot-Weiss Essen tegen Wuppertaler maken we graag even tijd. Ruim op tijd komen we aan bij het stadion. De voor ons gereserveerde kaarten blijken helaas nergens te bekennen, maar na het nodige speurwerk komen we enkele seconden voor de aftrap het vak op.

De Westkurve van Essen pakt uit met een vlaggenactie gecombineerd met wat confetti. In het volle uitvak is een simpele, maar fraaie tifo te zien van WSV.
Het vuur van de tribunes slaat direct over op de spelers, want binnen enkele seconden ligt de 1-0 al achter doelman Wickl. Wuppertal wordt in de eerste helft compleet overlopen door Rot-Weiss en die weten dat ook in duidelijke cijfers uit te drukken. We gaan rusten met een 4-0 stand wat tot grote vreugde op de tribunes leidt. Het is een beladen potje en het gevoel tegen de gasten uit Wuppertal gaat “tiefer wie Hass” aldus een opperbest gehumeurde Duitser naast ons.

In de tweede helft gaat de voet, logischerwijs, wat van het pedaal bij de gastheren. Ze weten er nog eentje in te prikken en geven Wuppertal nog de mogelijkheid een eretreffer te noteren.
Zo openen wij het seizoen 2018/2019 prima met een 5-1 overwinning van Rot-Weiss tegen Wuppertal.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.