10/09/18 Portugal 1-0 Italië

10/09/18 – 19:45
Portugal 1-0 Italië
Estádio Da Luz
52.635 toeschouwers
UEFA Nations League

In de eerste speelronde van de UEFA Nations League treft Portugal in Lissabon Italië. Beide landen zijn samen met Polen ingedeeld in Groep 2 van Divisie A. Met de UEFA Nations League wordt er een eind gemaakt aan de nietszeggende oefeninterlands die de landen normaal gesproken met elkaar afwikkelden. Via de UEFA Nations League kunnen uiteindelijk vier landen een EK-ticket afdwingen, één land per divisie. Dit wordt bepaald in via play-off wedstrijden in maart van 2020. Mochten de deelnemende landen zich nog niet via de reguliere kwalificatiewedstrijden verzekerd hebben van een ticket, biedt deze play-off een uitkomst.

In het met ruim 52.500 man gevulde Estádio Da Luz van Benfica trapt Portugal, zonder Cristiano Ronaldo, af tegen Italië. Een Italië dat in niks meer kan worden vergeleken met de ploeg bestaande uit Buffon, Cannavaro, Toni, Totti, Pirlo, Gattuso en vele andere grote namen die in 2006 de wereldtitel pakte.

In een weinig hoogdravende wedstrijd heeft Portugal het meeste initiatief. Het druk Italië terug en dwingt ze datgene te doen wat Italianen het beste kunnen: verdedigen. Omdat ook de laatste pass bij Portugal vaak mislukt en niemand durft af te drukken gaan we de rust in met een 0-0 stand.

Vlak na rust is het Andre Silva die namen de Portugezen de ban breekt. De wedstrijd komt hierdoor meer los en ook Italië kruipt uit z’n schulp. Het resulteert in een open wedstrijd met kansen aan beide kanten. In het laatste kwartier slagen Gli Azzurri er zelf in de Portugezen vast te zetten en komt er iets van een slotoffensief. Het blijft uiteindelijk zonder resultaat. De eerste drie punten in Groep 2 blijven in Lissabon.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.