17/09/18 GD Estoril Praia 1-2 CD Feirense

17/09/18 – 20:15
GD Estoril Praia 1-2 CD Feirense
Estádio António Coimbra da Mota
817 toeschouwers
Taça da Liga

Op ongeveer een kilometer afstand van ons hotel ligt het Estádio António Coimbra da Mota van GD Estoril Praia. Inmiddels uitkomend op het tweede niveau, maar ooit nog tegenstander van onder andere PSV in de Europa League. Een wedstrijd die de meegereisde PSV-aanhang ongetwijfeld is bijgebleven; het duel werd dankzij hevige regenval gestaakt.

Het in 1938 gebouwde stadionnetje biedt plaats aan 8.000 toeschouwers. Dat het stadion zulke aantallen inmiddels eigenlijk niet meer aankan, bleek wel in januari van 2018 toen de wedstrijd tegen FC Porto werd gestaakt omdat de tribune waarop de honderden fans van Porto plaats hadden genomen, op instorten stond. Het beton van de tribune begon in te scheuren en de fans werden richting het veld geëvacueerd.

Een dergelijk scenario is vandaag ondenkbaar. Ongeveer 10% van de stoeltjes in bezet en slechts één tribune is geopend voor de thuisfans. Op de andere lange zijde neemt een plukje fans uit Santa Maria da Feira plaats. De fans van de Primeira Divisionist hebben er op de maandag een goede 300 kilometer enkele reis voor over om hun club het bekertoernooi te zien openen in Estoril.

De eerste ronde van de beker is in Portugal een groepsfase. Estoril en Feirense strijden in Groep D samen met Sporting Lissabon en Marítimo Funchal om een ticket naar de volgende ronde.

In een wedstrijd die het aanzien eigenlijk niet waard was, leek Estoril te gaan stunten tegen de gastploeg. Na ongeveer een kwartier spelen zette Kléber Laure Pinheiro de thuisploeg op 1-0 vanaf de stip.
Lang konden de gastheren niet genieten van deze voorsprong, want een kleine zeven minuten later lag de bal ook aan de andere kant in het net. Op slag van rust val ook nog de 1-2, waarmee Feireinse de achterstand binnen 30 minuten heeft omgezet in een voorsprong.

In de tweede helft dringt Estoril aan en krijgt enkele grote kansen op de gelijkmaker, maar verzuimt deze te benutten. Zo eindigt dit eerste duel in de groepsfase van de beker in een 1-2 overwinning en doen de gasten uit Santa Maria da Feira, net als Sporting Lissabon dat wist te winnen van Marítimo, goede zaken. Voor Estoril wordt dit, als enige tweede divisionist nog een pittige uitdaging.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.