22/09/18 SV DFS 2-2 VV Spijkenisse

22/09/18 – 14:30
SV DFS 2-2 Spijkenisse
Sportpark ’t Heerenland
285 toeschouwers
Hoofdklasse Zaterdag A

Na onze zomervakanties werd het weer eens tijd om een wedstrijd te bekijken binnen onze landsgrenzen. Onze timing was niet al te best, aangezien er in de regio geen enkele derby op het programma staat. Zo besluiten wij maar eens te gaan buurten bij een vereniging die als je de kaart bekijkt geen derby heeft. Zo komen we uiteindelijk tot het besluit om DFS aan te doen, wat thuis speelt tegen koploper Spijkenisse.

Deze zaterdag zal voor ons vooral de boeken in gaan als nat. Vanuit Rotterdam richting Opheusden zien wij de zon geen enkele keer tevoorschijn komen en eenmaal op het sportpark is het een kwestie van een geschikt moment uitzoeken om niet helemaal zeiknat over te komen. Aangezien het overdekte terras al vol staat zoeken wij een plekje in de biercorner. Zonder al te goed zicht overigens, mede dankzij de niet oplettende DFS supporters die pontificaal plaatsnemen voor deze stand. Dat is niet nog zo’n ramp, maar wanneer ze hun mega-paraplu’s tevoorschijn toveren en uitklappen blijft er niet veel van het uitzicht over.

Uit datgene wat we wel meekrijgen zien we tot DFS vele malen sterker is dan Spijkenisse en wij ons dan ook hardop afvragen of de huidige stand in de competitie wel klopt. DFS bungelt onderin maar drukt de koploper terug op de eigen helft. Na iets meer dan 20 minuten is het raak voor de thuisploeg wanneer Remy Raterink de bal goed binnen kopt. Een kwartiertje later is het opnieuw Raterink die doeltreffend is wanneer hij het meest attent is bij een rebound, 2-0.

Op het moment dat wij de kantine inlopen voor een warme snack zien wij nog net de eerste kans voor Spijkenisse, welke dan ook meteen wordt benut door Kees Tol. Zo gaan we met 2-1 rusten en kan iedereen een kwartier gaan opwarmen in de kantine. We willen een broodje hamburger bestellen maar de dame van de snackcorner deelt ons mede dat ze die niet in huis hebben omdat het nooit wordt besteld. Toch frappant dat de 2 mensen achter ons ook toevallig voor die hamburger komen. Als je logistiek hebt gefaald door ze niet in te kopen oké, maar probeer ons volgende keer niet af te serveren met slappe smoesjes.

Na rust lijkt het er even op dat het droog wordt en nemen wij plaats aan de andere kant van het sportpark, waar wij zicht hebben op de kantine. We schieten wat plaatjes van het sportpark en komen vervolgens tot de conclusie dat het eigenlijk alleen maar harder gaat regenen. Aangezien het terras vol staat besluiten we om de wedstrijd maar verder te kijken vanuit de auto. Vanuit onze warme bolide zien wij dat de scheidsrechter thuis weer weinig te vertellen heeft en met kaarten begint te smijten, 9 spelers worden op de bon geslingerd in een wedstrijd die wij toch als vriendelijk durven te beschouwen. Wanneer wij denken dat de scheidsrechter af gaat fluiten zet Spijkenisse nog een keer aan en maakt Amsterdam de gelijkmaker. Zuur voor DFS, maar over 90 minuten bekeken wel terecht.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.