26/09/18 VV Eemdijk 1-4 ASWH

26/09/18 – 19:45
VV Eemdijk 1-4 ASWH
Sportpark de Vinken
350 toeschouwers
TOTO KNVB-Beker

Na ons verregend bezoekje aan Opheusden is het tijd om onze favoriete amateurclub achterna te reizen in de beker. Na in de voorrondes overtuigend te winnen van MASV (5-0) en USV Hercules (0-4) is het nu tijd om Eemdijk aan de zegekar te binden. Direct uit ons werk rijden we richting Spakenburg en komen we keurig op tijd aan op Sportpark de Vinken.

De wedstrijd is nauwelijks bezig of de defensie van Eemdijk biedt een niet de missen kans. Ismael Yildirim krijgt de bal zomaar in zijn voeten geschoven en hoeft alleen nog maar de keeper te passeren. Dit gebeurd dan ook en zo staat er na 5 minuten al 0-1 op het scorebord. De wedstrijd moddert vervolgens een beetje aan met niet al te grote kansen. Het overwicht is voor ASWH en na een half uur is het opnieuw Yildirim die scoort, ditmaal met een droog schot van randje zestien. Ook na de tweede treffer heeft Eemdijk weinig in te brengen en dit zorgt voor de nodige frustraties. Zo krijgt Zakaria El Bennay nog voor rust een directe rode kaart na een flinke aanslag ver over de middenlijn. Zo lijkt de wedstrijd voor rust nog in het slot te zitten.

Niets blijkt minder waar te zijn. De tien van Eemdijk komen sterk uit de kleedkamer en drukken ASWH terug in de eigen zestien. Met nog een kwartier te spelen krijgt de thuisploeg ook de beloning voor het opportunistische spel. Jeffrey van den Dikkenberg verzorgt de aansluitingstreffer en zo veert het sportpark weer op, gelovend in een stunt.

Niet veel later kunnen alle ideeën hierover weer de prullenbak in wanneer Peter Verhoeve de 1-3 maakt. Yildirim maakt vlak daarna zijn derde van de avond en mag de wedstrijdbal mee naar huis nemen en zo eindigt deze wedstrijd in een gemakkelijke 1-4 overwinning voor ASWH. De loting heeft ondertussen uitgewezen dat FC Utrecht de gastheer is in de volgende ronde. Tenzij er Belgische praktijken gaan plaatsvinden op de Nederlandse velden zal dit logischerwijs het eindstation zijn.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.