27/10/18 RFC Seraing 2-2 RFC Liège

27/10/18 – 20:00
RFC Seraing 2-2 RFC Liège
Stade du Pairay
± 3.000 toeschouwers
1e Klasse Amateurs

Wallonië blijft één van onze favoriete bestemmingen. Ondanks het eind rijden krijgen we hier toch altijd het gevoel alsof voetbal belangrijker is. De sfeer is over het algemeen erg goed en ook op amateurniveau zien we eigenlijk altijd passie en strijd. Wij verwachten dat ons bezoek aan RFC Seraing, dat de derby speelt tegen FC Luik, hier geen uitzondering in zal zijn.

We nemen de drie uur durende heenweg voor lief en stappen vol goede moed richting de kaartverkoop. In ons beste Frans krijgen we gelukkig uitgelegd dat we niet uit Luik komen en zo stappen we snel het stadion in. We hebben 28 rookpotten, 36 fakkels en 107 strobo’s mee naar binnen kunnen sprokkelen, aangezien het fouilleren echt nergens op sloeg. Toch vreemd voor een derby en zeker tegen FC Luik. We klagen niet en lopen via de kantine richting onze plekken. De kaarten geven aan dat we op de eerste rij zitten. We nemen plaats en pakken er een biertje bij, wij zijn er helemaal klaar voor.

RFC Seraing blijkt er ook klaar voor en begint vol vuur. De gasten worden de eerste tien minuten compleet overlopen en het lijkt een kwestie van tijd voordat het rampzalig draaiende Luik op achterstand komt. Echter is het de eerste mogelijkheid voor Luik die meteen raak is. Een goed uitgevoerde counter levert een overduidelijk terechte penalty op welke onberispelijk wordt benut door Sergio Teruel. Seraing blijft de betere en krijgt vlak voor rust loon na werken. Een corner valt goed en Theo Pierrot staat op de goede plek om de gelijkmaker binnen te schieten.

In de rust is het dringen geblazen. Een food- of drinkcorner schijnt hier niet te bestaan en daarom moet iedereen de pittoreske kantine in om zich hiervan te voorzien. De kantine is zo pittoresk dat er maar 100 man tegelijk in mag. Je kan begrijpen dat dit met een tribune met zeker 1.000 man zelden voor het einde van de rust geregeld is. Velen hebben de voorsprong van Seraing in de 50e minuut dan ook niet meegekregen. Via een ongelukkige carambole is Loic Reciputi degene die de bal in eigen doel werkt.

De bezoekers beginnen hierna opeens te voetballen en zo is de wedstrijd een stuk leuker om te zien. We hebben vanwege de massale support uit Luik toch een voorkeur voor de gasten en gelukkig maken ze ook snel de gelijkmaker. Yadi Bangoura maakt de 2-2 en zo krijgen we nog een leuk half uur voorgeschoteld waarin beide ploegen naar voren voetballen. Beiden raken het aluminium nog maar bij deze stand blijft het.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.