04/03/18 Go Ahead Eagles 0-4 De Graafschap

04/03/18 – 14:30
Go Ahead Eagles 0-4 De Graafschap
De Adelaarshorst
9.180 toeschouwers
Jupiler League

Twee maal troffen de tegenstanders vandaag elkaar in de play-offs om promotie en degradatie. Beide keren liet de één de ander degraderen. Dieptepunt in de onderlinge verhoudingen werd bereikt bij de promotie van de Eagles op het veld in Doetinchem, toen supporters van De Graafschap de feestvierende Eagles aanvielen. Grote schande werd er van gesproken.

Het was de dag dat de “oorlog” tussen Geel-Rood en Blauw-Wit officieel begonnen was en vandaag komt daar een nieuw hoofdstuk bij. De dramatisch presterende Eagles ontvangen vandaag het wisselvallig De Graafschap in, misschien wel, het mooiste stadion van Nederland. Voor ons is het de vijfde uitwedstrijd die we van De Graafschap gaan zien en de vierde alweer dit seizoen. Na vorig seizoen Telstar – De Graafschap te hebben bezocht zagen we de Superboeren dit seizoen al in actie tegen RKC, Jong Ajax en Cambuur. De uitvakken van de Doetinchemmers zijn altijd sfeervol en goed gevuld, combineer dat met de beladen pot van vandaag, een warm voorjaarszonnetje en je begrijpt dat we er zin in hebben.

De opkomst begint spectaculair met een fraaie tifo van beide kanten. Helaas hebben we geen zicht op het uitvak, maar via Twitter (volg ons gelijk even), komen de beelden al snel tot ons.
Naast de fraaie tifo’s is er ook het nodige vuurwerk in vak 19. Het vak naast het uitvak. Vlak na de aftrap belandt dit op het veld waardoor de wedstrijd na exact 30 seconden alweer gestaakt wordt.

Na een korte onderbreking doen de mannen een nieuwe poging en vanaf het begin zijn de verhoudingen duidelijk. Zowel op het veld als op de tribune is De Graafschap de baas in Deventer. Binnen een kwartier pakt De Graafschap dan ook al de voorsprong en het is een klein wonder dat het slechts 0-1 staat bij de rust.

Na rust verwacht je dan een herboren Go Ahead dat de Graafschap bij de strot vliegt onder aanmoediging van de zo geroemde B-side. Echter laten zowel spelers als supporters het ernstig afweten en voetballen de Superboeren zich kinderlijk eenvoudig naar een 0-4 overwinning.

Na afloop loopt het dan wederom uit de hand tussen supporters en spelers. Ditmaal zijn het de spelers van De Graafschap en supporters van Go Ahead die met elkaar slaags raken. Het is een ietwat trieste vertoning waar we stiekem een beetje om staan te grinniken. Blijkbaar viel dit op want direct staat er een aangeschoten Eagles-“hooligan” voor ons neus te roepen dat we voor De Graafschap zouden zijn. Ook hier kunnen we niks anders doen dan lachen, iets wat de beste man niet echt kan waarderen. Uiteindelijk bedaard de boel en is ook op het veld het spektakel voorbij. Tijd voor ons om richting de uitgang te gaan.
Deventer, het was gezellig.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.