09/09/16 SC Telstar 2-1 De Graafschap

SC TelstarDe Graafschap09/09/16 – 20:00
SC Telstar 2-1 De Graafschap
Rabobank IJmond Stadion
2.363 toeschouwers
Jupiler League

Soms zijn er van die wedstrijden waar een gemiddelde voetbalfan straal aan voorbij zou gaan, maar die zeker de moeite waard zijn. Telstar – De Graafschap is zo’n wedstrijd. De vriendschapsband tussen deze clubs en het hebben van een gezamenlijk clubicoon, die in deze wedstrijd weer in het zonnetje gezet wordt, maakt het meer dan de moeite waard om eens een ouderwets Jupiler League avondje te beleven.

Direct na het werk stappen we de auto in en rijden zeer vlot richting Velsen. Met een uurtje speling arriveren wij bij het stadion en kiezen we voor de west-tribune als zitplaatsen. Zo hebben we zicht op beiden supportersgroepen en kunnen wij alles overzichtelijk vastleggen. Vooral van De Graafschap verwachten wij veel en zij stellen ons absoluut niet teleur. Meer dan 300 man heeft de tocht van oost naar west gemaakt en de stemming in het uitvak zit er goed in.

De wedstrijd opent licht in het voordeel van Telstar maar echt gevaarlijk worden lijkt teveel gevraagd. De eerste 30 minuten vliegen voorbij, ondanks dat het spel niet verheffend is. Precies op het moment dat er een doelpunt valt hebben wij last van een steward die zijn werk veel te serieus neemt. We worden aangesproken of wij alsjeblieft onze voeten van het stoeltje voor ons willen halen. Met het nodige sarcastische gebrom luisteren wij naar de steward maar zo missen we wel de openingstreffer van Parzyszek.

De 0-1 stand komt de sfeer ten goede. De Graafschap viert de treffer voor het vak en het feest barst los. De stewards proberen de supporters de tribune weer op te krijgen, maar hier falen ze opzichtig in. Op een gegeven moment staan er meer dan 100 man aan de lijn te springen en houden de stewards het maar voor gezien.

In de rust steelt Simon Kistemaker de show, al gooit een watersproeier wat roet in het eten. Uiteraard is het belangrijk dat je het veld goed bijhoudt, maar als De Kist zich in de middencirkel bevind op zijn stoeltje raden wij aan om de volgende keer deze sproeiers uit te zetten. De beste man krijgt een staande ovatie van alle aanwezigen en niet veel later beginnen we aan de tweede helft.

Het feest in het uitvak is de supporters van Telstar niet onopgemerkt gebleven. Halverwege de tweede helft begeeft een deel van de harde kern zich richting het uitvak om zich daarbij te voegen. We snappen het maar al te goed; Het leven als supporter van De Graafschap is vandaag een stuk gemakkelijker. Helaas voor de Superboeren, scoort Zamouri de gelijkmaker, waardoor het gezamenlijke feest van korte duur is.

Niet veel later rost Lilipaly de bal in de kruising en staat Telstar tegen de verhouding in op voorsprong. Deze overwinning wordt over de streep getrokken aangezien het slotoffensief van De Graafschap nergens op uit loopt.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.