15/09/16 Feyenoord 1-0 Manchester United

Feyenoordmanchester-united15/09/16 – 19:00
Feyenoord 1-0 Manchester United
Stadion Feijenoord
31.000 toeschouwers
UEFA Europa League

Precies op het moment dat Feyenoord bijna voor altijd en eeuwig nooit meer Europees voetbal zal mogen spelen, aldus Eric Gudde, komt het in een poule terecht die niet zou misstaan in de Champions League. Oke, Zarja Loegansk verwacht je niet zo snel in het miljoenenbal, maar Fenerbahçe en Manchester United zouden daar qua naam niet misstaan. Een garantie voor drie hete avondjes Europees voetbal in De Kuip zou je zeggen, tot meneer Gudde met een plan kwam.

Met dooddoeners als “straffen van buitencategorie” en “op het randje van het ravijn” probeerde broekpoeper Eric Gudde duidelijk te maken dat het voor Feyenoord echt afgelopen kan zijn in Europa mocht er nog eens iets misgaan rondom een Europese wedstrijd. Dat er in andere landen hooligans bestuurskamers binnenvallen met pepperspray, zonder dat hier uitsluiting op volgt, doet er natuurlijk niet toe. Volgens meneer Gudde gebeurd dat bij Feyenoord wel als er ook nog maar iets misgaat.

Voor Feyenoord en directie in ieder geval om een pakket draconische maatregelen uit de kast te trekken om alle sfeer uit de Europese avondjes te trekken. Hoge netten langs het veld, parterre vakken die leeg blijven en sommige vakken krijgen gereduceerde capaciteit. Dat de meeste straffen die Feyenoord boven het hoofd hangen zijn vanwege “incompetente wedstrijdorganisatie” doet er niet toe voor Gudde en co. Voor hun een ideale gelegenheid om alles op die vreselijke supporters te schuiven om zelf in een goed daglicht bij de UEFA te komen.

Vol trots presenteerde Gudde dan ook het resultaat van de maatregelen aan de mannetjes van de UEFA een dag voorafgaand aan de wedstrijd. En die waren, tot grote teleurstelling van meneer Gudde, niet blij. De Kuip is door de metershoge netten om het veld omgetoverd tot een soort vechtkooi en deze netten hangen ook voor het zicht van een camera. Absoluut niet toelaatbaar volgens de UEFA dus meneer Gudde mag zijn netjes, gedeeltelijk weer afbreken. Iets met incompetent was het toch?

Afijn, de wedstrijd. Feyenoord is natuurlijk de underdog tegen het miljoenenensemble van United. Hoewel Zlatan nog op de bank begint en Rooney niet eens mee is, starten de Engelsen wel met mannen als De Gea, Mata en Pogba. De Engelsen beginnen dan ook beter dan Feyenoord dat toch ietwat onder de indruk lijkt. Naar mate de wedstrijd vordert, krijgt Feyenoord steeds meer grip op United. Ondanks dat De Kuip maar gedeeltelijk gevuld is kolkt het op Zuid en United kan geen vuist maken.

Halverwege de tweede helft gaat United vol voor de winst. Mourinho brengt in één keer Zlatan, Young en Depay in. Die laatste liet wederom zien het niveau absoluut niet aan te kunnen, maar ook Zlatan verdween zo in de broekzak van Botteghin en Van der Heijden. Met het inbrengen van Bilal kreeg Feyenoord meer snelheid voorin en werd het ook gevaarlijk. Vlak voor tijd breken ze eruit en kan uiteindelijk Vilhena de 1-0 binnenschieten.

In een kolkende Kuip probeert United dan nog een punt te redden, maar dit zit er niet in. De grootste voetbalclub van de wereld gaat eraf in Rotterdam, maar een groot feest losbarst. Na één wedstrijd pakt Feyenoord direct de leiding in Poule A.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op 15/09/16 Feyenoord 1-0 Manchester United

  1. Henry Hanson zegt:

    Lovely blog you haave here

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.