17/09/16 SV Zulte Waregem 2-1 KV Kortrijk

SV Zulte WaregemKV Kortrijk17/09/16 – 20:30
SV Zulte Waregem 2-1 KV Kortrijk
Regenboogstadion
± 11.000 toeschouwers
Jupiler Pro League

Nadat wij de derby KV Kortrijk – Zulte Waregem al twee keer hebben gezien is het nu eindelijk tijd om de andere kant van de rivaliteit te zien. Het heeft lang geduurd voordat wij eindelijk een keer in Waregem uitkwamen. Geen ticketverkoop op de dag van de wedstrijd en geen online regeling zorgen ervoor dat het voorheen nog niet gelukt was. De mannen van de South Lane Crew schieten ons te hulp. We zijn al gelukkig dat ze het kunnen regelen voor ons, maar dat deze kaarten dan ook nog eens als een presentje worden aangeboden maakt het helemaal mooi. Onze dank hiervoor is groot.

Onze plaatsen bieden ons goed zicht om de sfeeracties van Essevee vast te leggen. Het uitvak kunnen we net niet zien, maar we zijn al meer dan blij dat we binnen zijn. Bij de aftrap is het ook voornamelijk de thuisploeg die de show steelt. De gasten brengen wat fakkels en een hoop vlaggen. SLC overtreft dit met een zeer groot spandoek en meer fakkels.

Ook op het veld is het De thuisploeg dat de dienst uit maakt. Een derby brengt vaak het slechtste in de ploegen naar boven maar de thuisploeg gaat hier duidelijk het beste mee om. De openingstreffer valt tien minuten voor rust, als Onur Kaya na een oogstrelende snoeihard binnen schiet. Lang kunnen ze niet van de voorsprong genieten aangezien Idriss Saadi de bal bij de eerste mogelijkheid binnen frommelt.

In de rust stroomt ons vak met kakkers weer leeg en kunnen wij even lekker de beentjes strekken. Dit was nodig ook aangezien de beenruimte echt minimaal is. Helaas keert de stroom van kakkers ook weer terug en beginnen we aan de tweede helft met hetzelfde liedje. We zien dat Waregem nog steeds het initiatief heeft maar niet echt kansen weet te creëren. Het eerste moment dat we opveren loopt gruwelijk mis. De bal gaat voorbij aan Cristophe Lepoint, wie ongelukkig in botsing komt met één van de gasten en een schedelbreuk oploopt.

Een kwartier voor tijd is het dan toch raak; Kaminski, de goalie van de gasten, krijgt een eigen doelpunt op zijn naam. Ook komen de gasten met een man minder te staan na rood voor Rolland en zo lijkt de derby een prooi te worden voor Essevee. Ondanks de ontzettend grote ruimtes, krijgen ze de wedstrijd niet in het slot. Tot het eind is het spannend, maar na 7 minuten blessuretijd stappen ze als winnaar van het veld.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.