10/03/18 VV Drechtstreek 2-1 VV Papendrecht

10/03/18 – 14:30
VV Drechtstreek 2-1 VV Papendrecht
Sportpark Oostpolder
± 1.000 toeschouwers
2e Klasse Zaterdag F

In Papendrecht staan vandaag Drechtstreek en de plaatselijke VV tegenover elkaar voor de tweede derby van dit seizoen. De heenwedstrijd werd al door de gastheren van vandaag met 0-2 gewonnen dus de rood-zwarten gasten zijn gewaarschuwd. In de tweede klasse F is het verschil tussen beide teams drie punten in het voordeel van VV Papendrecht. Aan Drechtstreek de taak dit verschil vandaag tot nul te reduceren.

Zo’n 1.000 supporters hadden de moeite genomen vandaag naar Sportpark Oostpolder af te zakken. De derby van Papendrecht, dat zo’n 32.000 inwoners telt, leeft, zelfs op het zevende niveau van Nederland. Tel deze prima opkomst op bij een mooie voorjaarszonnetje en het beloofd een prima middagje te worden in de Drechtsteden.

Voorafgaand aan het duel pakken beide supporterskernen uit met een flink pak vuurwerk. Aan de diverse zijdes van het veld worden fakkels, rookpotten en siervuurwerk ontstoken. Voor het grootste gedeelte uiteraard blauw-wit, maar ook de gasten, die in een optocht naar de Oostpolder waren gekomen, lieten zich niet onbetuigd. Een prima begin van deze derby.

Dat spektakel zette zich helaas niet voort op het veld. De eerste twintig minuten zijn beide ploegen volledig in evenwicht, vechtend voor elke meter. Dit resulteert, zoals wel vaker tijdens een derby, in zeer matig voetbal.
Na zo’n 25 minuten is het opeens Drechtstreek dat vanuit het niets de score opent. Een flink misverstand in de rood-zwarte defensie leidt uiteindelijk tot een eigen doelpunt. Xavier Leenheer kopt de bal over zijn, al uitkomende, doelman heen.

Het is een klap die de gasten eigenlijk niet meer te boven komen. Zeker als ook na rust Papendrecht-verdediger Adouvi met rood mag vertrekken lijkt de wedstrijd gespeeld.
Vervolgens is het Michael Slingeland die de beslissende 2-0 tegen de touwen schiet.
Papendrecht komt vanaf elf meter nog wel op 2-1, maar echt aanspraak maken op een punt doen ze niet meer.

Zo wint Drechtstreek voor de tweede maal dit seizoen de derby van Papendrecht en mag zij zich voor dit seizoen de beste van Papendrecht noemen.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.