03/11/17 AFC Ajax II 0-5 De Graafschap

03/11/17 – 20:00
AFC Ajax II 0-5 De Graafschap
Sportpark De Toekomst
1.103 toeschouwers
Jupiler League

Hoewel we natuurlijk een heel blik aan bezwaren tegen de jong-teams kunnen open trekken, moeten we er toch een keer aan geloven. In onze jacht om de Jupiler League te completeren moeten ook deze teams bezocht worden. Al eerder bezochten we Jong PSV in hun derby tegen Eindhoven en vandaag brachten we, onder het motto “niks beters te doen”, een bezoekje aan Jong Ajax.

Jong Ajax ontvangt vandaag De Graafschap op sportpark de Toekomst. De Graafschap zit in een goede fase en staat inmiddels zesde. Jong Ajax is koploper en is al ruim een jaar ongeslagen op eigen bodem. De Graafschap heeft de minste gepasseerde verdediging (9 tegengoals) van de Jupiler League, terwijl Jong Ajax de meest scorende ploeg uit de competitie is (27 goals). Al met al voldoende ingrediënten voor een interessant potje voetbal.

Voor ons begon deze dag al in de middag. We doken het centrum van Amsterdam in voor een paar biertjes in één van de vele kroegen die het oude centrum rijk is. Rond een uur of zes begonnen we langzaam aan aan onze toch richting De Toekomst. Na onze magen gevuld te hebben, vervolgden we onze reis per metro om uiteindelijk in Amsterdam Zuid-Oost uit te komen.

Eenmaal aangekomen op het sportpark is het drukker dan door ons verwacht. Zo’n 1.100 toeschouwers hebben de moeite genomen om naar dit duel te komen kijken en dat is toch bijna even veel als bij een gemiddelde thuiswedstrijd van – pak h’m beet – FC Oss of  Almere City.

Waar wij op basis van de statistieken een aanvallend Ajax verwachtte en een counterend De Graafschap, zijn deze rollen vanaf minuut één andersom. De Graafschap speelt vol pressie en zet Ajax direct vast. Dit resulteert in enkele grote kansen die nog gemist worden, maar de gasten zijn heer en meester op De Toekomst.

Na een klein half uurtje spelen is het voor het eerst raak voor De Graafschap, dat alle overige kansen in de eerste helft om zeep helpt. Direct na rust is het wel weer direct raak en vervolgens walsen de Superboeren over Ajax heen. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 0-5 maar deze had veel hoger kunnen uitvallen.

Voor Jong Ajax betekend dit de tweede nederlaag deze competitie. De Graafschap wint na Fortuna thuis, vorige week, wederom een topduel en nestelt zich veilig in de subtop van de Jupiler League

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.