01/10/17 KKS Lech Poznań 3-0 Legia Warszawa

01/10/17 – 18:00
KKS Lech Poznań 3-0 Legia Warszawa
INEA Stadion
36.829 toeschouwers
Ekstraklasa

Na ons bezoek aan Gdynia is het tijd om door te reizen naar het hoofddoel van onze trip. Lech Poznań – Legia Warszawa staat bekend om de hoeveelheid vuurwerk en de haat aan elkaar. Logischerwijs zijn wij hier natuurlijk graag bij en zoeken ruim op tijd een plekje op in het stadion. Nog ver voor de aftrap is goed te merken dat deze twee teams elkaar echt niet mogen en de kurwa’s vliegen ons om de oren.

Nog voor de aftrap zien wij een nietszeggend doek omhoog gaan bij de Kolejorz. Over het algemeen is dit een teken dat ze een pyro-show gaan voorbereiden en zo ook vandaag. Rookpotten in allerlei kleuren, welke de vriendschappen van Lech Poznań symboliseren. Hierbij ook de dit weekend aangekondigde vriendschap met LKS Lodz. Legia houdt zich rustig wat betreft het vuurwerk. Zowel Legia en Lech stellen als vocaal niet teleur. Onze hooggespannen verwachtingen kwamen meer dan uit.

Lech opent veel sterker en krijgt binnen het kwartier al loon na werken. Gajos kopt mooi raak en zet Poznań een vuur en vlam. Op de tribune gaat het nog harder. We dachten dat dat niet meer kon, maar Polen hebben dus naast schreeuwen een standje wat nog harder is. Legia speelt dramatisch en krijgt geen enkele grip op de wedstrijd. Vlak voor rust wordt de score dan ook verdubbeld door wederom een kopbal, ditmaal gescoord door Tralka.

Waar wij al tevreden waren over de eerste helft, is de tweede echt compleet krankzinnig. Lech begint met wederom een prachtige show. Eerst komen er overal vlaggen en bandieri’s vandaan, om vervolgens de hele zijde in lichterlaaie te zetten met gele en rode fakkels. Een prachtig gezicht. Niet veel later is het de buurt aan Legia die met fakkels en strobo’s ook een keurige actie op touw hebben gezet. We hebben echt ogen tekort. Niet veel later komt Lech Poznań op 3-0 en ook daar wordt weer vuurwerk afgestoken. Ditmaal is het zodanig veel dat de rook nergens meer heen kan en de wedstrijd voor de tweede keer wordt gepauzeerd wegens de rookontwikkelingen rondom het veld.

Na de wedstrijd wordt de overwinning gevierd en druipen de gasten uit Warschau van het veld. Later blijkt dat de spelers bij thuiskomst een aanvaring hebben gehad met de harde kern, waar rake klappen zijn uitgedeeld. In Poznań is het groot feest aangezien de elitaire club uit de hoofdstad is verslagen.

Al met al kijken wij terug op twee fantastische wedstrijden in Polen en stappen wij weer het vliegtuig in, met het besef dat het van ons nog veel langer had mogen duren.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.