19/11/17 SV TEC 3-1 FC Lienden

19/11/17 – 14:30
SV TEC 3–1 FC Lienden
Sportpark de Lok
± 1.800 toeschouwers
Tweede Divisie


Op een grauwe zondagmiddag besluiten wij maar eens een bezoekje te gaan brengen aan een club die praktisch gezien om de hoek ligt. Wij kachelen op de A15 oostwaarts en pakken de afrit Tiel, waar TEC thuis speelt tegen streekgenoot FC Lienden.
Waar wij het boerse imago vooral bij FC Lienden hadden verwacht, schrikken we ons rot wanneer we in de eerste 20 meter op het sportpark al 3 TEC supporters op klompen voorbij zien wandelen. Laten we het er op houden dat het een derby is tussen stadse boeren en dorpse boeren.

De weersverwachting van ‘bewolkt, met af en toe de zon’ klinkt ons goed in de oren, maar we komen zeer bedrogen uit. De zon is er niet en iedere wolk komt regen uit. Onze kledingkeuze was niet helemaal optimaal en al in de eerste minuut bedenken we dat een dubbele laag kleding niet had misstaan. Op het veld staan er ook maar twee die hebben gekozen voor het shirt met korte mouwen. Het winterse weer is aangebroken.

Het voetbal is (zoals wel vaker op zondag) verre van goed te noemen en de eerste 20 minuten bestaat dan ook vooral uit een soort kick and rush. De ploegen zijn redelijk gelijk aan elkaar, al vecht de een tegen degradatie en doet de ander bovenin mee.
Na nog geen half uur spelen wordt de ban gebroken door Vink, die met een weergaloze lob in de kruising de brilstand van het bord werkt.

Lienden wordt sterker en sterker, zonder dat de keeper van TEC echt iets te doen krijgt. De laatste pass gaat steeds de mist in. De enkele pass die wel goed valt wordt direct afgefloten door de scheidsrechter, die lichtelijk in het voordeel van de thuisploeg fluit. De beste man heeft het overigens ook niet echt in de hand, want om in deze wedstrijd tot vijf minuten voor tijd geen enkele kaart te trekken durven wij bizar te noemen.
Eigenlijk kabbelt de wedstrijd zo verder tot een kwartiertje voor tijd; Holder zet de 2-0 op het scorebord en de overwinning lijkt in veilige haven.

Vanaf de kantine worden er een aantal plagerige spreekkoren ten gehore gebracht, welke uiteraard allemaal gericht zijn aan Hans Kraay jr. Het lijkt wel alsof de spreekkoren een averechts effect krijgen want vrijwel daarna gaat Lienden echt alles of niets spelen.
Vlak voor tijd krijgt Lienden een penalty en deze wordt goed ingeschoten door van den Meiracker en op dat moment breekt de hel los. De spits van Lienden probeert de bal snel te pakken en de keeper schermt de bal vakkundig af. Dit resulteert in een beuk waarbij de keeper met bal en al in het net beland. Vervolgens bemoeid uiteraard iedereen zich ermee en er worden een aantal rake tikken uitgedeeld. De scheidsrechter doet het af op de laffe manier en geeft alleen de aanstootgevers een gele kaart.

In de minuten die volgen wordt het zowaar nog best spannend. Tot ver de blessuretijd een counter van TEC goed valt en invaller Koç doelt treft, wederom met een lob van buiten de zestien. Daarna wordt er meteen afgefloten en sprinten wij richting onze bolide, het had niet veel langer moeten duren of onze tenen hadden er af gevroren.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.