25/11/17 Hoogstraten VV 1-3 KFC Zwarte Leeuw

25/11/17 – 20:00
Hoogstraten VV 1–3 KFC Zwarte Leeuw
Sportcomplex Seminarie
1.500 toeschouwers
2e Klasse Amateurs VFV B

De afgelopen tijd zit het ons diep dat wij bij bepaalde ploegen nog niet zijn langs geweest. Deze ploegen liggen voornamelijk dicht bij huis, maar hebben we altijd links laten liggen. In het kader “We komen er nog wel” zijn wij na 5 jaar nog steeds niet langs geweest bij de dichtstbijzijnde club in België; Hoogstraten. Toevallig hebben wij dit weekend weinig te doen en speelt Hoogstraten de derby tegen Zwarte Leeuw en zo komt het er dan toch eindelijk van dat we eens gaan buurten.

Direct na het werk stappen we de auto in. Ons tijdsspanne is niet al te groot en tot een meter of 100 voor het complex gaat alles van een leien dakje. Echter worden we daar opgehouden door een politiecontrole. Uiteraard pikken ze ons er uit, want Nederlanders vervoeren natuurlijk altijd drugs. Na een oponthoud van een kwartier is oom agent er ook achter dat we echt voor Hoogstraten – Zwarte Leeuw komen en rijden wij met piepende bandjes het terrein op.

Gelukkig zijn we net op tijd voor de aftrap, waar zoals verwacht het nodige vuurwerk wordt afgestoken. Na een kwartiertje langs de lijn gehangen te hebben vinden wij het welletjes geweest en gaan we als twee oude heren genieten van ons Duveltje. Vanuit onze warme plekken in de kantine zien wij 2 doelpunten voorbij komen. Eerlijk verdeeld, beide vallen eigenlijk met meer geluk dan wijsheid. Wij klagen niet want de brilstand is van het bord. De afgelopen tijd zien wij voor ons gevoel vaker geen doelpunten dan wel. Met 1-1 gaan we rusten.

Na de rust gaan wij het eens vanaf de tribune aanschouwen en al snel komen we erachter dat we niet de enige Nederlanders zijn . Merendeels van onze tribune praat met een accent dat verraad dat ze van NAC zijn. Voor ons wel zo handig, want zo horen wij onder andere ook dat Feyenoord weer eens de vorm van vorig jaar te pakken heeft. Op het veld gebeurd er zodanig weinig dat we aandachtig staan mee te luisteren met het commentaar wat deze inwoners van Breda (Bredaers, Bredanaren?) te vermelden hebben.

Hoogstraten is absoluut beter en het lijkt ook een kwestie van tijd voordat ze gaan scoren. Vlak voor tijd blijkt het Zwarte Leeuw te zijn dat nog twee keer scoort en zeer onverwacht drie punten mag bijschrijven.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.