03/12/17 RFC Union La Calamine 2-2 R. Sprimont-Comblain Sport

03/12/17 – 15:00
RFC Union la Calamine 2-2 R. Sprimont-Comblain
Stade Prince Philippe
± 80 toeschouwers
2e Klasse Amateurs ACFF

Ons doel als groundhoppers is om bij zoveel mogelijk clubs langs te gaan en hierin slagen we aardig. Ondertussen zijn wij zodanig onderweg dat we in Nederland al een paar divisies compleet hebben en ook in België komen we steeds dichterbij. Zo hoeven van in de Jupiler Pro League alleen nog langs KAS Eupen, wat vandaag speelt tegen Club Brugge. Omdat we er toch naartoe gaan besluiten we maar een dubbel te doen en in Kelmis speelt Union la Calamine thuis tegen Sprimont-Comblain Sport. De geringe afstand richting Eupen is voor ons voldoende rede om langs te gaan.

Van tevoren doen wij uiteraard nog even wat huiswerk. Zo zijn we er al snel achter dat de twee onderste ploegen van de ranglijst tegen elkaar spelen. Tel hierbij op dat er sneeuw ligt en de gevoelstemperatuur ver onder nul ligt en dan begrijpen jullie vermoedelijk wel dat de lamme tegen de blinde hier goed op zijn plaats is. We drinken onszelf wat moed in en bestellen per twee wet biertjes aan de bar. Wel knap dat wij in drie pogingen hetzelfde aantal talen kunnen gebruiken om onze drankjes te bestellen. Frans, Duits of Nederlands, in Kelmis is het allemaal geen enkel probleem.

De wedstrijd is eigenlijk nog best leuk om naar te kijken. We verzinnen wat bijnamen voor prominente spelers en zo komen wij onze tijd wel door. Beide ploegen maken eenmaal een doelpunt en zo is het rust voordat we er erg in hebben.

Pas na rust valt ons een vreemd gebeuren op. De ultras, waarvan wij op basis van kleuren er vanuit gingen dat het van La Calamine was, blijken hier helemaal niet vandaan te komen. Na het aandachtig bestuderen van hun spandoeken en luisteren naar het gezang komen we er achter dat ze uit Sart-lez-Spa komen. Toch echt 40 kilometer verderop en geen enkel aantoonbare connectie met zowel Union la Calamine als Sprimont-Comblain. Als iemand ons uit kan leggen wat deze vreemde vogels hier deden, we horen het graag!

In de tweede helft scoren beide ploegen nogmaals en zo eindigt deze wedstrijd in 2-2, een uitslag waar beide ploegen helemaal niets mee opschieten.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.