03/12/17 KAS Eupen 2-2 Club Brugge KV

03/12/17 – 18:00
KAS Eupen 2-2 Club Brugge
Stadion am Kehrweg
3.476 toeschouwers
Jupiler Pro League


Na ons bezoek aan Kelmis is het tijd voor het toetje van de dag. Eupen is de allerlaatste club die wij nog hoeven te bezoeken uit de Jupiler Pro League. Tevens is deze divisie de eerste in het buitenland welke wij volledig af kunnen strepen. Deze mijlpaal gaan wij vandaag bereiken en dit stemt ons logischerwijs erg vrolijk. Zo kan zelfs een centimeter of vijf aan sneeuw ons niet stoppen en gaan wij in de vrieskou dapper in de rij staan voor kaarten.

Deze kaarten ontvangen wij eigenlijk vrij simpel en zo duiken wij de tribune op voor waarschijnlijk onze laatste vinck in de Jupiler Pro League (in ieder geval voor dit seizoen). De nummer laatst speelt tegen de koploper en zo verwachten wij een makkelijke overwinning voor de gasten. Echter blijkt dit volkomen onterecht, aangezien Eupen na iets meer dan een kwartier met 2-0 voor staat. Leye en Loties ronden beiden goed af en zo staat de koploper opeens voor een lastige opgave.

Zelfs na de 2-0 blijft Eupen beter. De scheidsrechter fluit nog voor een penalty, maar deze beslissing wordt uiteindelijk na twee wijzigingen teruggedraaid naar een vrije trap. Ook deze gaat er nog bijna in. Of het ligt aan de weersomstandigheden of aan een offday weten we niet, maar dat Brugge bovenaan staat lijkt onmogelijk aan de hand van de vertoning van vandaag. De zojuist genoemde stand blijft staan tot aan de rust en dit is het moment dat wij vooral op zoek gaan naar iets warms. Dramatisch is onze keuze, want onze koffie smaakt alsof half Blijdorp erin heeft staan urineren. Snel spoelen met een pilsje dus, ook geen verstandige keuze want onze handen waren al bevroren. Koud drinken bevordert dit proces aanzienlijk en het zal niet veel gescheeld hebben of onze vingerkootjes zouden er af vriezen.

Al kleumend zien wij dat Brugge dan toch is gaan voetballen.  Met oud-Feyenoorders Vormer en Clasie als spelverdelers wordt Eupen steeds verder naar achteren gedrongen. In de 66e minuut maakt Dennis de aansluitingstreffer. Het offensief wat hierop volgt is in het voordeel van Eupen want ze krijgen een aantal goede mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien.

De blessuretijd breekt aan en er wordt een rotschop uitgedeeld in de zestien van Eupen. De gasten eisen dat de videobeelden worden bekeken en dit gebeurd uiteindelijk ook. Na een spannende anderhalve minuut wijst de scheidsrechter naar de stip en Vormer schiet de penalty onberispelijk binnen. Club zet nog aan en mentaal heeft het de derde treffer al gemaakt. Nog een aantal hachelijke momenten vinden plaats voor het Eupense doel, maar deze treffer zal niet meer vallen. Zo eindigt ook deze wedstrijd vandaag in 2-2.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.