07/01/18 USL Dunkerque 2-4 FC Metz

07/01/18 – 17:30
USL Dunkerque 2-4 FC Metz
Stade Marcel Tribut
3.000 toeschouwers
Coupe de France

De winterstop is altijd een vervelend gegeven. Het nieuwe jaar is begonnen, maar meestal duurt het nog een week of drie voordat het voor een voetbalsupporter weer van start gaat. Ieder seizoen doen wij er van alles aan om dit te voorkomen. Zo krijgen wij de uitnodiging om eens te komen buurten in Duinkerken, waar wordt gevoetbald voor de Coupe de Ligue. Dat er überhaupt wordt gevoetbald is voor ons eigenlijk al genoeg rede om richting Frankrijk te racen.

Een bekende van ons is zo lief om van tevoren kaarten te halen, want in ons beste Frans kwamen wij er achter dat er op de wedstrijddag geen kaarten verder verkocht. Nadat wij deze kaarten hebben opgepikt gaan wij in de lange rij staan. Ondanks dat we ruim op tijd aanwezig zijn scheelt het niet veel of we hadden de aftrap gemist.

Het is maar goed dat we de aftrap wel meemaken, want Duinkerken pakt uit met een flinke pyro. Wij aanschouwen het van een afstandje en trekken onze handschoenen snel aan, want warm is het zeker niet. Wat er op het veld gebeurd, is ook niet hartverwarmend. Zoals gewoonlijk snappen Fransen de definitie van aanvallen niet al te best. Eigenlijk is de club uit de National beter dan de hekkensluiter van de Ligue 1. De beste kansen zijn toch voor Metz en daarom komt de 0-1 vlak voor rust niet als een verassing.

Na rust vinden er on-Franse praktijken plaats. Bij elkaar wordt er nog vijf keer gescoord. Het scoreverloop is zodanig dat Duinkerken nog twee keer voorzichtig mag ruiken aan een stunt. Metz laat het echter niet zover komen en stapt met een 2-4 overwinning terug in de bus naar het oosten van het land.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.