12/01/18 SC Cambuur 3-2 De Graafschap

12/01/18 – 20:00
SC Cambuur 3-2 De Graafschap
Cambuurstadion
7.277 toeschouwers
Jupiler League

We kunnen een flauw grapje gaan maken over dat Friesland geen Nederland is en dat we dit jaar voor de tweede keer naar het buitenland gaan, maar onze eerste wedstrijd in Nederland in 2018 is toch echt een feit. Zoals wel vaker op vrijdag, komen we met een zeer strak schema direct door vanuit het werk. Gelukkig is parkeren met een beetje improvisatievermogen geen probleem en doen ze niet aan fouilleren en zo nemen wij keurig een kwartier voor aftrap onze plaatsen in op de tribune.

We luiden het weekend in met een pilsje en Cambuur heeft een actie die onze proost tot een hoger niveau tilt. Een mooie tifo actie met het nodige siervuurwerk op de achtergrond zorgt voor een positieve verassing. Bij de harde kern wordt ook nog wat bengaals vuurwerk afgestoken en zo is de aftrap redelijk compleet. Een positieve invloed op de spelers heeft het nog niet aangezien Sjoerd Ars na tien minuten de voorsprong voor de gasten uit Doetinchem erin kopt.

Hierna gaat Cambuur pas voetballen en creëren ze kans na kans. Na een kwartier zijn er al zoveel kansen om zeep geholpen dat de moedeloosheid op de tribune toeslaat. De supporters lijken bang dat het zoals wel vaker vele malen beter is, maar het scorend vermogen ze op zal gaan breken. Gelukkig voor ons en voor de 7.000 aanwezige Cambuursupporters werkt Robertha de bal dan toch binnen en zo lijkt alles helemaal goed te gaan komen.

Het is dat de scheidsrechter zijn best doet om het een wedstrijd te houden, want voor rust hadden er eigenlijk al twee spelers van De Graafschap weggestuurd moeten zijn. De scheidsrechter kiest echter voor de makkelijke oplossing en trekt in geen van beide situaties een rode kaart. Toch lukt het Cambuur om vlak voor rust nog op voorsprong te komen via Houtkoop.

In de rust lijken beide ploegen flink te zijn toegesproken en het begin van de tweede helft is erg intensief. De gasten schieten op de lat, maar het is Cambuur dat via Robertha de voorsprong weet uit te breiden. Met nog een half uur op de klok valt de aansluitingstreffer via een scrimmage, wat uiteindelijk een eigen doelpunt van Schilder blijkt te zijn.

Het komt de wedstrijd absoluut ten goede maar scoren lukt beide teams niet meer. Zo wint Cambuur en staan wij voor de grootste uitdaging van de dag; de terugreis. Uiteindelijk is het rond 1 uur voordat wij weer terug zijn in ons prachtige Rotterdam.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.