Groundhop.org Jaaroverzicht VI

In 2017 lag voor ons, voor het eerst in jaren, de focus eens niet bij het voetbal. Een afstuderen, twee verhuizingen, een wisseling van baan, een operatie, twee niet voetbal-georiënteerde vakanties en een voorgenomen huwelijk zorgen ervoor dat we dit ons rustigste voetbaljaar sinds tijden kunnen noemen. Dit is terug te zien in alle cijfers. We bezochten dit jaar 22 wedstrijden en zagen hierin 60 doelpunten. Beide zijn een historisch dieptepunt. Van de 22 wedstrijden waren er 19 in een voor ons nieuwe ground, slechts drie keer maakte we tijd voor een revisit.

Uiteraard heeft deze matige activiteit ook zijn weerslag op de totale bezoekersaantallen op de site. Deze lagen vele malen lager dan vorig jaar, maar het gemiddeld aantal bezoekers per verslag stijgt nog altijd richting de 2.500. Iets waar we met enorm veel trots en dankbaarheid naar kijken.

Na regen komt zonneschijn en zo zal dat ook voor ons gelden. Voor 2018 liggen er alweer prachtige plannen op de plank en we kijken dan ook met veel enthousiasme vooruit naar het nieuwe jaar.

Januari 2017 – 2 wedstrijden – 0 doelpunten
In 29 januari 2017 vierden we ons vijf jarig bestaan. Hoe kunnen we dit beter vieren dan door een prachtige dubbel te maken in de Belgische hoofdstad. Dachten we…

KSC Grimbergen – Bocholter VV

We besloten een combi te maken van Grimbergen – Bocholter VV en de topper tussen Anderlecht en Standard Luik. We kwamen van een koude kermis thuis. Beide wedstrijden waren het aankijken niet waard. Nu was dat bij Grimbergen nog wel te verwachten, maar bij Anderlecht werd de wedstrijd vakkundig door de scheidsrechter om zeep geholpen.

Al na anderhalve minuut mocht Standard verder met tien man en logischerwijs groeven die zich vervolgens diep in. Met succes, Anderlecht slaagde er niet in de muur te slechten en zo eindigde ook deze pot, na eerder al de wedstrijd in het Prinsenbos, in 0-0.

Racing Jet Wavre – RCS Profondeville

Februari 2017 – 1 wedstrijd – 5 doelpunten
Een weekje later besloten we België een tweede kans te geven. Bij gebrek aan

beter trokken we naar Wavre, gelegen tussen Brussel en Namen, waar de plaatselijke Racing Jet het opnam tegen het altijd stugge RCS Profondeville.
De gasten waren nog puntloos in 2017 op dat moment en daar zou deze avond geen verandering in komen. Vanaf een fraaie tribune zien we hoe Racing Jet geen moeite heeft met de gasten en ze met 4-1 terug naar huis stuurt.

Maart 2017 – 0 wedstrijden – 0 doelpunten
Maart is de maand van verhuizen en vakantie. Geen wedstrijden.

April 2017 – 1 wedstrijd – 6 doelpunten
Ook in April hebben we het nog altijd erg druk en we zien dat daar voorlopig geen verandering in gaat komen. Omdat we het seizoen niet in februari al voor gedaan konden laten besloten we er nog één keer op uit te trekken. Wederom naar België, wel een stukje minder ver dit keer.

KSC City Pirates Merksem – KFC Diest

In Merksem troffen de City Pirates en KFC Diest elkaar. De gastheren spelen om promotie, die gasten om degradatie en dat is te zien op het veld. Het klasseverschil is veel te groot en de Piraten prikken er zes in. Diest weet daar niks tegenover te stellen en lijdt zo een flinke nederlaag. Uiteindelijk bleef deze zonder gevolgen, Diest degradeerde niet, City Pirates promoveerde wel.

Mei 2017 – 0 wedstrijden – 0 doelpunten
Voor ons zit 2016-2017 erop, andere zaken krijgen de prioriteit. Voetbal is en blijft slechts de belangrijkste bijzaak natuurlijk.

Juni 2017 – 1 wedstrijd – 6 doelpunten
De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen is altijd iets om naar uit te kijken. Ook al
betreft het negen van de tien keer een nietszeggende oefenpot, zin heb je er altijd in.

KSV Oudenaarde – Club Brugge KV

Zo ook vandaag, wij rijden naar Oudenaarde waar de Koninklijke Sportvereniging het opneemt tegen grootmacht Club Brugge. Het verzet van de derdeklasser duurde ongeveer 15 minuten, voordat Jelle Vossen het net vond. Daarna was het een redelijk eenvoudige pot voor Blauw-Zwart. Zowel voor als na rust scoorde zij drie keer en wisten zelf een clean-sheet te behouden; 0-6.

 

Juli 2017 – 3 wedstrijden – 6 doelpunten
Zoals gewoonlijk zijn het de oefenwedstrijden die de toon zetten in de maand juli. We beginnen in Hengelo, waar FC Twente II oefent tegen de generatiegenoten van Schalke. Wat er precies gebeurde weten we nog steeds niet, we waren vooral bezig met het inplannen van het seizoen.

Direct daarna rijden we last minute door naar VFL Bochum. Opgevouwen als een blik sardientjes zien wij dat Peter Bosz zijn Dortmund nog niet echt aan de praat heeft gekregen. Ondanks dat het een oefenwedstrijd is, is het gelijkspel tegen de club uit de tweede Bundesliga een zwak resultaat te noemen.

FC Utrecht – Lech Poznan

Een paar dagen later staat er voor het eerst weer een wedstrijd “voor ’t echie” op het programma. De Europese campagne van FC Utrecht is in volle gang en ze hebben nu geloot tegen het Poolse Lech Poznan. We komen vooral voor de gasten, aangezien wij in de wandelgangen hebben gehoord over een mooie pyroshow. Onze bronnen blijken goed geïnformeerd en zo krijgen we een van de beste shows van deze jaargang te zien. Alles aan deze wedstrijd was top, behalve de vertoning op het veld. 0-0 is dan ook de eindstand.

Augustus 2017 – 1 wedstrijd – 2 doelpunten

Fortuna Düsseldorf – 1. FC Kaiserslautern

Normaliter is augustus één van de drukkere maanden van ons jaar. Echter zien wij voor het tweede jaar op rij maar één wedstrijd in deze maand.
We liggen languit met onze sombrero in de zon en genieten hier zodanig van dat we pardoes het voetbal vergeten. Omdat het toch ergens begon te kriebelen zijn we toch nog maar even naar Düsseldorf gegaan. De koploper van de 2. Bundesliga doet wat het moet doen en legt Kaiserslautern met 2-0 over de knie.

September 2017 – 7 wedstrijden – 11 doelpunten
In de maand september beginnen we in Waalwijk. Bij RKC waren we tenslotte nog niet geweest en we willen de binnenlandse competities toch ook wel eens compleet kunnen afstrepen. In De Graafschap vinden we een geschikte supportersschare die het niveau wat dragelijker kan maken. We zijn bekend met het kwalitatief hoogstaande voetbal in de Jupiler League, maar deze twee ploegen doen daar nog een schepje bovenop. Zonder echt grote kansen eindigt de wedstrijd met dezelfde stand als waarmee werd begonnen.

Een week later trekken we verder met onze caravaan naar Utrecht. Magreb ’90 speelt thuis tegen Odin. De hele dag regent het pijpenstelen en daarom is het geen gekke gedachte of ze de wedstrijd wel laten beginnen. Met enige vertraging gebeurd dit gelukkig alsnog en zien wij dat de Utrechters de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe trekken. Onze timing is perfect, want tot op heden is dit nog steeds de enige driepunter die ze hebben gepakt.

Sint-Truidense VV – KRC Genk

Sint-Truiden is voor ons het startschot voor een buitenlandse maand. De derby van Belgisch Brabant is er eentje waarbij we zeker geen spijt krijgen van ons bezoek. Zowel de wedstrijd als de sfeer op de tribune is goed te noemen. Natuurlijk werd het vuurtje extra aangewakkerd door het gestolen doek van sfeergroep TSG. Sint-Truiden heeft een comfortabele voorsprong van twee doelpunten maar geeft deze nog bijna uit handen. Zover komt het uiteindelijk net niet en met de 2-1 eindstand mag Sint-Truiden zich voor even de beste van Brabant noemen.

In het weekend hierop zien wij maar liefst drie wedstrijden in Zwitserland. Ons hoofddoel is FC Basel. Vanwege een aangenaam nazomers zonnetje komen wij ter plekke tot het besluit onze PMDS te houden bij de wedstrijd van het tweede van FC Basel, wat een paar uur eerder speelt dan het vlaggenschip. Zo kunnen wij het Leichtatletik Stadion ook weer van onze lijst afstrepen. De thuisploeg wint met 1-0 dankzij een benutte strafschop, verder zijn we vooral bezig met de wedstrijd van vanavond.

FC Basel – FC Zürich

Na een paar honderd meter gelopen te hebben arriveren wij bij het St. Jakobspark. FC Basel – FC Zürich staat op het punt van beginnen en dit is een van de hoogtepunten van het jaar te noemen. Vuurwerk is in grote getalen aanwezig en de support is van beide zijdes zeer sterk. De wedstrijd is helaas weer zeer matig. Basel scoort totaal uit het niets de openingstreffer en daar blijft het verder ook wel bij.

Aangezien we toch in Zwitserland zijn besluiten we er nog maar een wedstrijd aan vast te plakken. We bezoeken FC Sion, dat thuis speelt tegen koploper Young Boys. Hier maken we misschien wel de meest hilarische sfeeractie mee die we tot nu toe gezien hebben. De gasten hadden het idee om een spandoek op katrollen voor het vak te hangen. Deze katrollen lieten het afweten en zo kwam het doek nog voor dat het goed en wel gehesen was weer naar beneden. Verder was het zoals vaker in Zwitserland qua vuurwerk en supporters weer goed in orde.

Arka Gdynia – Cracovia Krakow

Na ons avontuur in Zwitserland stappen wij praktisch gezien direct op het vliegtuig richting Polen. De eerste wedstrijd lopen we bijna mis door een mistbank op Schiphol. Na een hoop geklaag en gedreig lukt het ons dan toch om zeven uur later in Gdynia te staan, waar Arka – Cracovia op de planning staat. Deze twee clubs hebben een vriendschap met elkaar en daarom worden de uitsupporters ook gewoon keurig tussen de thuissupporters neergezet. Dit levert wel verwarring op wie nou voor wie is, aangezien ze wel erg lief zijn tegen elkaar. Beide ploegen scoren eenmaal. De beleving is vele malen waardevoller als de wedstrijd zelf. Alles wat je van Polen verwacht is er ook echt en de rauwe mentaliteit zorgt ervoor dat het slechte voetbal ons echt niets kan schelen.

Oktober 2017 – 1 wedstrijd – 3 doelpunten
De enige wedstrijd in de maand oktober is er eentje om in te lijsten. Lech Poznan – Legia Warszawa is een affiche dat tot de verbeelding spreekt en onze torenhoge verwachtingen worden ruimschoots overtroffen.

Lech Poznan – Legia Warszawa

Echt veel krijgen we niet mee van de wedstrijd. We komen continu ogen tekort en kunnen vanwege de rookontwikkelingen het veld een groot deel van de wedstrijd ook echt niet zien. In totaal noteren wij drie uitgebreide pyro acties, waarvan eentje afkomstig is uit het uitvak. Zowel Lech als Legia zijn op de tribune tot op het bot gemotiveerd om hun elftal richting de overwinning te schreeuwen. Bij Lech heeft het effect, bij Legia totaal niet. Lech Poznan boekt een historische 3-0 overwinning op de gehate grootmacht uit de hoofdstad.

November 2017 – 3 wedstrijden – 13 doelpunten
Nadat oktober voor de rest wegens fysieke mankementen in het water valt pakken wij in november de draad weer op. We reizen af richting De Toekomst waar AFC Ajax II speelt tegen De Graafschap. Waar Ajax op de ranglijst een stuk hoger staat dan de gasten, is het De Graafschap dat met de scepter zwaait vandaag. Een totale vernedering vindt plaats en het wordt maar liefst 0-5.

SV TEC  – FC Lienden

Halverwege de maand zoeken we het dicht bij huis. In de Tweede Divisie is het TEC dat aantreedt tegen FC Lienden. Net zoals eerder deze maand zegt de plaats op de ranglijst helemaal niets. TEC staat onderaan maar komt met 2-0 voor te staan. Na een totaal ontspoord laatste kwartier is de eindstand uiteindelijk 3-1. Voor ons staat deze pot vooral bekend als de eerste wedstrijd waarbij de winter zijn intrede weer heeft gedaan.

VV Hoogstraten is de laatste vereniging die wij aandoen in november. Op een vol sportpark wordt de burenruzie met Zwarte Leeuw bevochten. Hoogstraten komt voor maar vertikt het om de wedstrijd in het slot te gooien. “Als je hem zelf maakt niet, doet de ander het wel” is hier van toepassing en ze krijgen tot drie maal toe een tegentreffer. Geheel tegen de verhouding in gaan de drie punten mee naar Rijkevorsel.

December 2017 – 2 wedstrijden – 8 doelpunten
We sluiten het jaar af met een dubbeltje in België. Voordat wij de volledige Jupiler Pro League completteren aanschouwen wij hoe Union la Calamine en Sprimont-Comblain elkaar het leven zuur proberen te maken. Op een besneeuwd veld is het de lamme tegen de blinde. Het niveau is bedroevend maar toch vallen er vier treffers, eerlijk verdeeld. Voor ons blijft het nog steeds de vraag wat de ultras uit Sart-lez-Spa hier te zoeken hadden.

KAS Eupen – Club Brugge KV

De laatste ploeg uit de Jupiler Pro League waar wij nog langs moeten is KAS Eupen. Koploper Brugge is op bezoek en je zou verwachten dat het geen probleem mag zijn om de hekkensluiter opzij te zetten. Dat Eupen 2-0 voor komt is een totale verassing, maar vreemd genoeg wel volkomen terecht. In de tweede helft wordt de schade enigszins beperkt dankzij de video-arbitrage. Diep in blessuretijd valt de gelijkmaker en zo worden de punten toch nog verdeeld.

Voor ons is het jaar 2017 dan ten einde, met de wetenschap dat in de volledige hoogste divisie van België een wedstrijd hebben bezocht. Uiteraard blijven we vrolijk doorgaan en hopen wij in 2018 weer een aantal divisies af te kunnen strepen.
We willen iedereen bedanken voor het volgen, lezen en bezoeken de afgelopen zes jaar en hopen dat jullie dat in de toekomst zullen blijven doen.

Dit bericht werd geplaatst in Jaaroverzicht en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Groundhop.org Jaaroverzicht VI

  1. Olav zegt:

    Mooi overzicht! Mooie wedstrijden bezocht ook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.