22/07/17 VFL Bochum 2-2 Borussia Dortmund

22/07/17 – 18:00
VFL Bochum 2-2 Borussia Dortmund
Vonovia Ruhrstadion
24.000 toeschouwers
Vriendschappelijk

Na onze prachtige wedstrijd bij Jong Twente komt nu de leukste wedstrijd van de dag. Last minute bedachten wij dat Bochum haalbaar is, waar ze de open dag besluiten met een wedstrijd tegen Borussia Dortmund. In de auto bestellen we onze tickets online en wonderbaarlijk genoeg liggen ze niet klaar. Gelukkig is ons Duits even roestig dan het Engels van de cassière en al snel besluit de vriendelijke mevrouw ons dan maar twee kaarten te geven voor de statribune. Dan is ze van ons af en de rij achter ons deed vermoeden dat zeker niet iedereen de aftrap ging halen, dus alle haast was geboden.

Nou hadden wij elke zijde liever gehad dan deze, want nog voor dat we de tribune op gaan voelen we ons al een sardientje. Dit gevoel versterkt op de tribune alleen maar en met een graad of 30 kan iedereen zich goed voorstellen dat het zweet uit de meest ondenkbare poriën komt zetten. Gelukkig is de wedstrijd wel leuk en heeft Bochum verrassend genoeg de overhand. Peter Bosz heeft van Dortmund duidelijk nog niet de machine kunnen maken die hij had gehoopt.

Er zijn kansen over en weer, maar het duurt dat de 37e minuut voordat het eindelijk raak is. Celozzi jaagt de bal op een fantastische wijze vanuit een lastige hoek met een volley de goal in. Niet veel later is het rust en hebben wij er vooral zorg aan hoe we de tweede helft op een iets comfortabelere manier kunnen bekijken. We bewapenen ons met water en nemen plaats achter een hek. We zien weliswaar niet het hele veld, maar nog een helft op die tribune had waarschijnlijk ons einde betekend.

Na rust zien we vooral heel veel wissels. In totaal blijft er vier man de hele wedstrijd op het veld staan. Tussendoor maakt Losilla de 2-0 en onterecht is dit niet eens te noemen. Eigenlijk is het wachten totdat Bochum de genadeklap uitdeelt. Dit gebeurd niet, maar aangezien er nog maar vijf minuten te spelen zijn lijkt het alsnog een gelopen zaak. De Bochumer Jungs komen uiteindelijk toch echt van een koude kermis thuis. Dortmund zet eventjes aan en het staat alweer 2-2. Pulisic en Castro stellen in nog geen minuut orde op zaken en zo eindigt deze wedstrijd toch enigszins onverwacht in een gelijkspel.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.