27/07/17 FC Utrecht 0-0 KKS Lech Poznań

27/07/17 – 19:00
FC Utrecht 0–0 KKS Lech Poznań
Stadion Galgenwaard
13.817 toeschouwers
UEFA Europa League

FC Utrecht is de eerste Nederlandse ploeg die in het seizoen ‘17/’18 Europees voetbal speelt. Na de nodige moeite gehad te hebben met FC Valletta is het toch gelukt om door te gaan en nu wacht het Poolse Lech Poznań. Dit lijkt een maatje te groot voor de Domstedelingen, maar je weet het natuurlijk nooit. Wijzelf hebben een hoge pet op van het Poolse voetbal en besluiten om maar eens een kijkje te gaan nemen.

Met dat we een hoge pet op hebben van Pools voetbal bedoelen we eigenlijk vooral de supporters. Daarom zoeken wij een plaatsje in de zon vlakbij het uitvak, want uit betrouwbare bron hadden wij al vernomen dat hier wel eens het nodige vuurwerk vandaan zou kunnen komen. Bij de aftrap is alles zoals oom agent het graag ziet. Vocaal is het wel erg sterk, vooral van de gasten. In de binnenstad was het al eerder misgegaan en een deel van de Utrecht harde kern besluit dan ook maar vlak voor het uitvak plaats te nemen. Utrecht heeft in Nederland best een reputatie, maar ten opzichte van de Kolejorz durven we dit groepje van Utrecht eerder als schattig aan te duiden. Later zou blijken dat de gasten zo hebben geïmponeerd dat de terugwedstrijd maar werd bezocht door circa 60 Utrechters.

Op het veld is de thuisploeg wel sterker en eigenlijk is het ook wachten tot de openingstreffer van FCU. Ze spelen echt leuk voetbal, maar echt kansen creëren is teveel van het goede. Eigenlijk is de wedstrijd ook verre van goed te noemen.

Wij kijken vooral het vak met Polen waar de stemming er erg goed in zit. In de tweede helft blijkt dat onze bronnen gelijk hadden en er komt een vuurwerkshow tevoorschijn die we zelden hebben gezien. Dit is tevens ook meteen het enige hoogstaande uit de tweede helft want het eindigt in 0-0.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.