19/08/17 Fortuna Düsseldorf 2-0 1. FC Kaiserslautern

19/08/17 – 13:00
Fortuna Düsseldorf 2-0 1. FC K’lautern
ESPRIT Arena
25.227 toeschouwers
2. Bundesliga

Een maandje geleden hadden wij besloten iets meer naar Duitsland te gaan en dus pakken wij de agenda er maar eens bij. Het voordeel van Duitsland is dat je niet persé  naar een derby hoeft te gaan om sfeer te hebben. In de hoogste 3 divisies zijn er redelijk wat teams die overal een flinke supportersschare mee naartoe neemt en daar is Kaiserslautern er één van. Laten ze nou net toevallig spelen in Düsseldorf, wat voor Duitse begrippen goed aan te reizen is.

Een uurtje voor aftrap melden wij ons op de geregisseerde parkeerplaats van Fortuna. Tien minuten later hebben wij met ons beste Duits twee tickets in ons handen en daaropvolgend bestellen we zwei große Bier. Zo hoort dit in Duitsland en wie zijn wij om daar verandering in aan te brengen. Niet veel later horen wij de capo zijn eerste lied aanheffen en dit is voor ons het teken om naar binnen te gaan. Er zijn vandaag meer dan 25 duizend supporters aanwezig maar toch oogt het maar leeg. Als je bedenkt dat er 54.000 man in dit stadion past is het een simpele rekensom om te bedenken dat het stadion maar voor de helft is gevuld. Daarbij helpt het niet mee dat precies de bus met de harde kern van Kaiserlautern in de file stond en zo begint het allemaal vrij karig.

Op het veld is het gelukkig minder karig en ondanks de nodige fouten is het spel leuk om naar te kijken. De ranglijst doet anders vermoeden, maar de teams zijn toch echt gelijk aan elkaar. Wel vragen wij ons af hoe het in hemelsnaam kan dat Düsseldorf bovenaan staat in deze divisie. Vlak voor rust wordt de ban dan toch gebroken in het voordeel van Fortuna door een goal van Beboe.

Na rust heeft Kaiserslautern eigenlijk niets meer te vertellen en is het wachten tot het eindsignaal. Het is Düsseldorf dat met de scepter zwaait en een kwartier voor tijd gooien ze de wedstrijd dan ook in het slot. Neuhaus is de gelukkige man en schiet de bal lekker binnen.

Bij ons is het vooral de verbijstering die bijblijft. Duitsland staat bekend om zijn uitverkochte stadions en sfeervolle ambiance en van beiden was er bij Düsseldorf geen sprake van. Wel onze complimenten voor de eerdergenoemde parkeerplaats, want we zitten binnen vijf minuten weer op de snelweg richting Nederland.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.