02/09/17 RKC Waalwijk 0-0 De Graafschap

02/09/17 – 19:45
RKC Waalwijk 0-0 De Graafschap
Mandemakers Stadion
1.948 toeschouwers
Jupiler League

Na de Eredivisie al enige tijd “compleet” te hebben is het nu tijd de Jupiler League te completeren. Op de jong-elftallen na zijn Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk de enige BVO’s die wij nog niet met een bezoek vereerd hebben. Beide clubs voeren ook een relatief strikt clubcard-beleid en hierdoor wordt het bezoek aan een interessante wedstrijd ook bemoeilijkt. Gelukkig gold voor de wedstrijd tegen De Graafschap “slechts” een omgevingsverplichting die met enkele beleefde mails vrij simpel is te omzeilen.

De verwachtingen zijn vrij hoog gespannen. Nee, niet van RKC, maar wel van het uitvak van vanavond. Één van de weinige zekerheden in het voetbal is dat een uitvak van De Graafschap nooit teleurstelt en dat bewezen de Superboeren ook vanavond weer. In een verder vrijwel leeg Mandemakers Stadion zorgden de Superboeren 90 minuten lang voor een uitstekende sfeer. Na eerder hun uitvak bij Telstar te hebben gezien was het wederom een prima avondje dankzij hun support.

Op het veld was het allemaal niet best. RKC verkeerd al heel vroeg in het seizoen, in een soort van crisis. We bevinden ons pas in de derde speelronde, maar RKC heeft al verloren van Jong AZ en FC Emmen. Ook de voorbereiding verliep dramatisch voor de Waalwijkers met één overwinning (op het Helders Elftal), één gelijkspel en zes nederlagen.
De Graafschap is wel redelijk begonnen aan het nieuwe seizoen met een gelijkspel bij Jong PSV en een knappe overwinning, thuis, tegen SC Cambuur. Toch weten ze de favorietenrol niet waar te maken. Kwalitatief is het 90 minuten lang van een belabberd niveau, absoluut betaald voetbal onwaardig.

Een wedstrijd als deze verdiende op het veld dan ook geen winnaar en die kwam er ook niet. De wedstrijd bleef steken op een 0-0. Op de tribunes was het natuurlijk een ander verhaal, daar gingen de Superboeren er fluitend met de winst vandoor.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.