23/09/17 FC Basel II 1-0 SC Brühl St. Gallen

23/09/17 – 15:00
FC Basel II 1-0 SC Brühl St. Gallen
Leichtatletik Stadion St. Jakob
± 150 toeschouwers
1. Liga Promotion

De wekker ging vandaag om het niet-christelijke tijdstip van 03:00. De reis ging naar België waar we rond half zes in de ochtend twee van onze Brugse vrienden oppikten. Vervolgens werd de reis voortgezet richt Zwitserland. Via een verrassend soepel verlopende heenreis arriveren we rond twee uur in de middag in ons Bed&Breakfast in Bazel. Dit B&B bevind zich op enkele honderden meters van het St. Jakobs Park van FC Basel, waar het hoofdgerecht van deze trip zal worden geserveerd: FC Basel – FC Zürich.

We nemen onze intrek in de kamers, maken kennis met onze uiterst vriendelijke Zwitserse gastvrouw en wachten vervolgens op onze vierde reisgenoot. Een Duitser uit die met de trein vanuit Dortmund, rond half drie in Bazel zal arriveren.

Zodra ook hij gearriveerd is besluiten we onze PMDS te houden in het Leichtatletik Stadion, gelegen direct aan het St. Jakobs Park. Hier trapt om 15:00 FC Basel II af tegen SC Brühl. Een totaal niet boeiende wedstrijd natuurlijk, maar voor ons een prima gelegenheid om een extra ground aan de trip toe te voegen en enkele biertjes weg te tikken onder een verrassend warm najaarszonnetje.

We verbazen ons over de enige ultra van Brühl die zijn ploeg is achterna gereisd, kletsen wat bij en genieten ondertussen van de zon en biertjes. Langzaamaan maken we ons op voor Basel – Zürich, welke om 19:00 zal beginnen.

Ondertussen zien we op het veld een wanvertoning van iets dat op voetbal moet lijken. Basel II domineert de eerste helft, de tweede helft is voor SC Brühl. Toch krijgen de gasten vlak voor tijd de deksel op de neus. Na een snelle counter en overtreding in het strafschopgebied krijgt Basel de kans om de 1-0 te maken vanaf elf meter. Dit buitenkansje laten ze niet liggen en zo winnen de gastheren met 1-0.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.