16/09/17 Sint-Truidense VV 2-1 KRC Genk

16/09/17 – 20:30
Sint-Truidense VV 2-1 KRC Genk
Stayen
10.649 toeschouwers
Jupiler Pro League

Na jaren zo hier en daar een wedstrijd bekijken beginnen in sommige competities de eindstreep in het zicht te raken. Zo hoeven wij op het hoogste niveau van België nog maar naar twee ploegen, Sint-Truiden en Eupen. Eerstgenoemde speelt vandaag de derby van Limburg tegen Racing Genk. Waar normaliter Genk wordt gezien is de favoriet zijn de rollen vandaag omgedraaid. Sint-Truiden is boven verwachting begonnen en staat derde, terwijl de gasten ergens onderin de middenmoot hangen. Daarnaast hebben de gasten in de voorgaande weken het doek van de sfeergroep van STVV gestolen. Al met al genoeg redenen waarom deze derby spannender dan ooit zal zijn.

Al voor de aftrap gaan beide kernen hard en zit de spanning er duidelijk goed in. De aftrap is het teken voor beiden om vuurwerk af te steken. Sint-Truiden doet dit samen met een grote tifo-actie. De thuisploeg opent stukken beter en drukt Genk vast op eigen helft. Ondanks dat er geen ontzettend grote kansen ontstaan, is er voldoende dreiging waardoor het leuk is om te kijken. Naarmate de eerste helft vordert gaat het steeds meer gelijk op, al hebben beide teams het vizier duidelijk niet op scherp staan. STVV mag zelfs twee keer alleen op de doelman af, maar Vukovic blijkt bekwaam genoeg om zijn doel schoon te houden.

In de rust spookt de 0-0 maar weer eens door het hoofd. 2017 is voorlopig een jaar waarin het hard gaat met de brilstand waarin we al meer doelpuntloze wedstrijden hebben gezien als de twee seizoenen ervoor. Dit stemt ons uiteraard verdrietig. Toch gaan we de tweede helft met vertrouwen tegemoet. We pakken er wat bier bij en gaan er eens goed voor zitten.

Genk laat aan het begin van het tweede bedrijf weten dat ‘t is gedaan. De verwijzing naar het gestolen spandoek van TSG valt niet te missen. Als het een ultra groepering had geweest hadden wij ook niets anders gedaan dan ons aansluiten bij dit bericht van Genk, maar aangezien TSG toch echt te boek staat als sfeergroep durven wij het op zijn minst discutabel te noemen of ze zich ook echt zouden moeten opheffen. Onze mening is van niet, maar goed, wij zeggen wel meer.

De tweede helft is niet al te best. Er wordt vooral geschopt en van goed voetbal is eigenlijk geen sprake meer. Wij vrezen steeds harder voor een 0-0. Tot een kwartier voor tijd, wanneer Bezus zich meldt om een vrije trap op een ideale positie te nemen. We bidden tot hij er invliegt en tot onze verbazing doet hij dat ook. Stayen ontploft en niet veel later gebeurd dit nogmaals aangezien een andere invaller, Dussaut, de 2-0 maakt.

STVV stopt hiermee gelijk met voetballen en krijgt hiermee nog bijna het deksel op de neus. Schrijvers maakt de aansluitingstreffer, maar ondanks een aantal hachelijke situaties voor het Truidense doel valt de gelijkmaker niet. De scheidsrechter fluit af en Sint-Truiden mag zich de terechte winnaar noemen van de Limburgse derby.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.