23/09/17 FC Basel 1-0 FC Zürich

23/09/17 – 19:00
FC Basel 1-0 FC Zürich
St. Jakob-Park
29.584 toeschouwer
Super League

In de zomer van 2014 was FC Basel – Young Boys Bern het slotakkoord van een bizarre zomervakantie. Een trip van drieënhalve week die ons onder andere voerde langs Montpellier, Lyon, Marseille, Nîmes, Geneve, St. Etienne, Karlsruhe, St. Gallen, Sochaux en dus Basel. We beloofden onszelf hier nog eens terug te komen en hiervoor konden we geen betere wedstrijd uitzoeken dan de klassieker tegen FC Zürich.

FC Zürich, terug op het hoogste podium, na een jaar op het tweede niveau te hebben geacteerd, is het seizoen uitstekend begonnen en is nog altijd ongeslagen. Wetende dat het seizoen in Zwitserland al in Juli begon is dat een aardige prestatie.
Bij de gastheren, met Ricky van Wolfswinkel in de gelederen, loopt het allemaal wat minder. Ze wisten pas drie keer te winnen dit seizoen, verloren er ook al drie en speelden twee keer gelijk. Voor een team dat gewend is elk seizoen kampioen te worden en ondermaatse prestatie.

Direct door van de wedstrijd van FC Basel II lopen we richting het St Jakobspark en daar zien we de supporters van FC Zürich arriveren per trein. Een grote zwarte massa daalt de trappen af richting het stadion, maar ook wij ons naar binnen gaan begeven.
We hebben kaarten op uitstekende plekken met prachtig zicht op beide supporterskernen.

Zowel Basel als Zürich begonnen de wedstrijd met een fraaie pyro show. Rood-blauw-geel aan Baselse zijde, blauw-wit-goud aan Züricher kant. Ook de vocale support van beide kanten was dik orde.
Dit kon niet worden gezegd over het spel op het veld. Het voetbal was matig van beide kanten en de wedstrijd leek niet echt los te komen. De 1-0 viel vrij onverwachts en bleek later ook de enige treffer in een verdere matig wedstrijd.

Hierdoor klimt Basel weer iets op de ranglijst en blijft een beetje in het spoor van koploper Young Boys, welke wij morgen aan het werken gaan zien, in en tegen Sion.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.