24/09/17 FC Sion 0-1 BSC Young Boys

24/09/17 – 16:00
FC Sion 0-1 BSC Young Boys
Stade de Tourbillon
10.500 toeschouwers
Super League

Na de klapper in Basel is het tijd om dit weekendje passend af te sluiten. We kiezen ervoor om een stukje verder af te zakken en FC Sion te vincken. Ze spelen thuis tegen koploper Young Boys. Ook Sion is redelijk aan het seizoen begonnen, met drie overwinningen al in de pocket en een gelijkspel uit bij Basel.

Sion, gelegen in het Franstalige gedeelte van Zwitserland, speelt haar thuiswedstrijden in Stade de Tourbillon, wat plaats biedt aan zo’n 17.000 toeschouwers. De ligging, midden tussen de bergen zorgt voor prachtige plaatjes.

We arriveren vandaag ruim op tijd voor de wedstrijd en doen onszelf te goed aan Zwitsers brood en worst. Daarna zoeken we onze plaatsen op, om ons te vergapen aan het uitzicht terwijl een aangenaam najaarszonnetje zijn werk doet.

De wedstrijd begint, volgens goed Zwitsers gebruik, met vuurwerk van beide kanten. Young Boys heeft een tyfo die in eerste instantie mislukt. De bedoeling was om het doek voor het vak omhoog te hijsen, maar de katrollen braken af en het doek kwam direct weer naar beneden zetten. Dit tot grote hilariteit van het thuispubliek. Het uitvak anticipeerde snel en trok het doek over het vak heen. Daarna volgde nog wat rookpotjes. Aan Sion kant werden serpentines aangeschoten en een enkel fakkeltje kleurde daar de tribune.

De verwachtingen van de support van Sion waren laag en daardoor viel het ons alles mee. Franse songs werden afgewisseld met Duits en deze combinatie beviel ons prima. Ook het uitvak liet zich goed horen en dat was wel prettig want op het veld was er niks te beleven. De uitploeg deelde in de malaise van de thuisploeg en mag van geluk spreken er met de drie punten vandoor te gaan.

Voor ons is het resultaat van ondergeschikt belang. Wij zitten vooral al met ons hoofd bij de terugreis. Met omwegen via Saarbrücken, Deinze en Tielt gaat deze zo’n tien uur duren. Rond zes uur s’morgens mogen we eindelijk het bedje in, moe maar voldaan.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.