29/01/17 RSC Anderlecht 0-0 R. Standard de Liège

29/01/17 – 18:00
RSC Anderlecht 0-0 Standard de Liège
Stade Constant Vanden Stock
21.000 toeschouwers
Jupiler Pro League


Het hoofddoel van ons jubileum is Anderlecht. Na een eerder bezoek tegen RAEC Mons werd het tijd om deze club ook eens volledig af te strepen door de wedstrijd tegen Standard te bezoeken. Zeker na het (voor de tweede keer) stelen van de aanvoerder van Luik zullen de gasten vol agressie zitten tegenover de meest succesvolle club van België.

De wedstrijd wordt al snel gestuurd door de arbiter. Al na anderhalve minuut krijgt Mladenovic een rode kaart. Voor ons totaal onduidelijk waarom. Nou zaten wij toevallig op de eerste rij en precies op de plek waar het gebeurde; wij hebben niks gehoord of gezien. Wij vinden het dan ook uiterst merkwaardig tot Standard na anderhalve minuut al met tien man verder moet. Meteen wisselen ze defensief en zo zijn de kaarten geschud.

Anderlecht valt aan en Standard schopt alles neer wat ook maar in de buurt van doelman Gillet komt. Het blijkt een hels karwij om een gaatje te vinden in de hechte defensie van Standard. Voor rust ontstaat de grootste kans dan ook door een blunder van de doelman. Hij gaat compleet onder de bal door maar weet hem met een katachtige reflex alsnog te keren. Niet veel later grijpt hij nogmaals katachtig in. Uitgerekend Adrien Trebel schiet op de paal, maar zijn poging wordt op miraculeuze wijze gekeerd.

In de rust wisselt Standard nog een keer en zit er helemaal geen drang naar voren meer in. De middellijn komen ze niet meer over en vanaf de eerste minuut na rust is er sprake van een omsingeling. Nicolae Stanciu schiet op de lat en Lukasz Teodorczyk mist uit kansrijke positie. Standard rekt op een tenenkrommende manier tijd, maar wij nemen het ze eerlijk gezegd niet kwalijk. Wij hadden het tenslotte met tien man bij de koploper niet anders aangepakt.

Het lijkt een kwestie van tijd voordat de Waalse muur breekt. Het aantal kansen wordt steeds groter en het aantal corners is echt niet meer bij te houden. De supporters zitten bijna met de handen in het haar hoe het kan dat het nu nog 0-0 staat. Bram Nuytinck lijkt de score vlak voor tijd dan eindelijk te openen, maar zijn doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. Voor de rest pakt Jean Francois Gillet alles wat tussen de palen terecht komt en zo lijkt Standard toch voor een stunt te gaan zorgen.

De gasten eindigen met negen man. Vlak voor tijd krijgt ook Belfodil een directe rode kaart, hij krijgt hem voor natrappen. De slotfase is hectisch maar niemand blijkt in staat te zijn om de doelman van Standard te passeren. Er wordt feest gevierd in het uitvak en Anderlecht vertrekt met de staart tussen de benen van het veld. Ondanks dat de supporters balen, vinden wij toch echt dat we het een stuk zwaarder hebben. Wij zien de tweede 0-0 uitslag van de dag en zo evenaren we meteen het totale aantal brilstanden van heel 2016.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.