08/04/17 KSC City Pirates 6-0 KFC Diest

08/04/17- 20:00
KSC City Pirates 6-0 KFC Diest
Jef Mermansstadion
± 800 toeschouwers
3de Klasse Amateurs VFV B

Na onze onderbreking is het eindelijk tijd om weer eens op pad te gaan. We besluiten dicht bij huis te blijven en brengen een bezoek aan Merksem, waar de City Pirates goede zaken kunnen doen om de play-offs voor promotie te bereiken. Tegenstander Diest zal het niet zomaar laten lopen aangezien elk punt voor hun zeer welkom is in de strijd tegen degradatie.

Het begint in ieder geval goed. Op het terras krijgen wij gewoon keurig flesjes aangeleverd wanneer wij om een biertje vragen. Wij zitten weliswaar op de tweede rij van het terras maar iedereen voor ons verdwijnt op het moment dat de wedstrijd begint. Bij de aftrap krijgen we zowaar ook nog wat vuurwerk voor onze kiezen. Al met al zijn dit allemaal ingrediënten voor een leuke avond.

De eerste kans is weliswaar voor Diest maar verder hebben de gasten weinig in de pap te brokkelen. Het duurt 25 minuten voordat het openingsdoelpunt dan eindelijk valt en daarna wordt Diest helemaal kapot gecombineerd. De City Pirates voetballen alsof ze een lukrake training aan het doen zijn. Gelukkig voor Diest staat het vizier van de thuisploeg staat niet op scherp, anders had het al 10-0 kunnen staan bij rust.

In de tweede helft is het niet veel anders. Merksem speelt keurig verzorgd voetbal en stuurt Diest nog steeds van het kastje naar de muur. Zo af en toe valt er een doelpunt, wat eigenlijk niet eens meer met gejuich wordt ontvangen. Dit zegt voldoende over het gemak waarmee het gaat en wat de verwachting van de toeschouwers is bij deze wedstrijd. Heel gek is de verwachting niet, aangezien er in de vorige vijf thuiswedstrijden twintig keer is gescoord.

De scheidsrechter (die bij iedere overtreding een nazi-groet leek te brengen) fluit na precies 90 minuten maar meteen af . De lijdensweg voor Diest blijft beperkt tot een 6-0 uitslag. Voor Merksem zijn de play-offs nu zeker weten binnen. Diest zal in de laatste twee wedstrijden nog alles uit de kast moeten halen om niet direct te degraderen.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.