21/01/18 SV Meppen 2-0 SC Preußen Münster

21/01/18 – 14:00
SV Meppen 2-0 SC Preußen Münster
Hänsch-Arena
9.107 toeschouwers
3. Liga

Net over de grens in Duitsland zit er sinds dit seizoen een nieuwe 3. Bundesliga vereniging. Na de bloedstollende play-offs tegen Waldhof Mannheim is het SV Meppen gelukt om de Regionalliga te verlaten en zich bij de echte profs te voegen. Het oogt een beetje op een vereniging die per ongeluk is gepromoveerd, maar dat kan ons niet weerhouden om de derby tegen Münster te bezoeken.

Rond 12 uur pakken we onze eerste bier en pikken we onze kaarten op. We lopen door het iconische poortje heen en nemen inclusief braadworst plaats op de Tribune Süd. We hadden zo’n vermoeden dat we vanaf hier het beste zicht zouden hebben op beide kernen en verwachten qua sfeeracties ook wel het een en ander. De plaatsing was inderdaad keurig, alleen die sfeeracties vielen nogal tegen. Meppen deed zijn best maar had gewoon niet genoeg man en Münster is in staking vanwege een bestuurlijke kwestie. Zo valt het spektakel rondom de aftrap toch wel min of meer in het water.

Het spel is eigenlijk ook verre van goed. Tel daarbij de toch enigszins sfeerloze ambiance op en soms vergeten we dat we in Duitsland zijn. De gasten lijken op het veld ook in een soort staking te zijn en Meppen heeft dan ook duidelijk de overhand. Het duurt tot de 20e minuut voordat Wagner namens de thuisploeg de score opent.
Verder kabbelt het allemaal een beetje voort en kunnen we niet wachten op de rust, zodat we een refill van ons bier en braadworst kunnen scoren. Hier slagen we uiteraard met verve voor en zo zien wij de tweede helft met vertrouwen tegemoet.
Al snel merken we dat er niet heel veel is veranderd ten opzichte van de eerste helft en zo is het goed zoeken naar leuke momenten. Gelukkig helpt de verdediging van de gasten een beetje mee en zo vinden er toch nog een aantal kansen plaats. Pas een kwartier voor tijd wordt de bevrijdende 2-0 gemaakt wanneer Leugers een penalty benut.

Het laatste kwartiertje hebben we ook doorstaan. Direct na het fluitsignaal gaan wij er vandoor, een goede drie uur in de auto terug.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.