07/04/18 FC Zürich 1-1 Grasshopper Club Zürich

07/04/18 – 19:00
FC Zürich 1-1 Grasshopper Club Zürich
Stadion Letzigrund
14.196 toeschouwers
Super League

Naast de makkelijk bereikbare competities in Nederland en België begint ook de Zwiserse Super League aardig compleet te raken op ons lijstje. Na eerdere bezoekjes aan St. Gallen en FC Luzern werd afgelopen najaar FC Basel en FC Sion bezocht. Het volgende tripje gaat richting Zürich, waar FC Zürich en Grasshopper Club Zürich elkaar treffen in de derby.

Zaterdagochtend trekken we in alle vroegte naar Schiphol om richting het economisch centrum van Zwitserland te vliegen. In de peperdure stad, gelegen aan de Zürichsee, stijgt het kwik naar een keurige 22-23 graden. Prima toeven dus.

Na een dagje rondstuinen trekken we eind van de middag richting Letzigrund. De thuisbasis van zowel FCZ als GCZ. We ploffen neer in een, dan nog rustig, supporterscafe en zien het stadiongebied langzaam tot leven komen.

Een uurtje voor de wedstrijd is het tijd om onze plekken te gaan zoeken. In een, op de Südkurve na, nog verlaten stadion ploffen we neer in afwachting van wat nog komen gaat. En hierin worden we niet teleurgesteld. De Zürcher Südkurve pakt uit met een prima tifo actie waarin het logo en het jaartal van FC Zürich zichtbaar wordt, omlijst met een fraaie pyro actie.
Het uitvak van de gasten stelt wel ietwat teleur. A) ze hadden maar één vak, B) zelfs dit vak kregen ze niet vol, C) ze hadden geen tifo of pyro.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Het was niet best. De nummer 5 en 6 van de Super League maakte er geen hoogdravend schouwspel van. Omgerekend zit je dan ook naar de nummer 9 en 10 van de Eredivisie te kijken dus ergens was het wel te verwachten. Gelukkig was de sfeer in het stadion uitstekend en wisten beide ploegen nog een goaltje mee te pikken. Eindstand: 1-1.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.