31/03/18 HSV De Zuidvogels 0-0 SV Huizen

31/03/18 – 14:30
HSV De Zuidvogels 0-0 Huizen
Sportpark De Wolfskamer
1.500 toeschouwers
Hoofdklasse Zaterdag B

Op een lenteachtige zaterdagmiddag is het weer eens tijd om een echte dorpsderby te bezoeken. Dit zijn vaak de leukste wedstrijden en ook op amateurniveau is het vaak haat en nijd. Vanmiddag is het in Huizen niet anders. De buurman komt naar het sportpark De Wolfskamer voor de derby van Huizen. HSV De Zuidvogels – Huizen staat op het punt van beginnen.

De supporters van beide ploegen hebben flink ingekocht op de internationale vuurwerkwebsites. Aan beide kanten wordt er het nodige vuurwerk doorheen gejaagd en dit levert een spectaculaire opkomst op. Wel valt alles een beetje in het water vanwege een minuut stilte, welke al van start ging terwijl het vuurwerk nog lang niet uitgeblust was. Hierdoor begint de wedstrijd rustig en dit is ook duidelijk te zijn aan het spelbeeld.

De gasten hebben een licht overwicht, zonder ook maar enige overtuiging in het spel te hebben. Door de hoeveelheid corners geeft het eerste half uur de indruk dat het slechts een kwestie van tijd is voordat Huizen scoort. Eigenlijk komen De Zuidvogels nooit in het nauw, terwijl het meeste van het spel zich op hun helft afspeelt. Langzaamaan krijgt de thuisploeg het spel in handen, maar ook zij kunnen zeker nog geen potten breken.

Vanwege de drukte op het terrein leek het ons een uitstekend plan om een paar minuten voor rust maar alvast kibbeling te gaan halen. Geheel in de lijn der verwachting hebben we niets gemist en zo kunnen we op ons gemak onze snack nuttigen. Aan het begin van de tweede helft is het even zoeken naar een plekje langs de lijn. We zijn klaar voor de tweede helft, al hebben we al lang en breed besloten dat het 0-0 gaat blijven.

Beide teams kunnen de punten goed gebruiken in de strijd tegen degradatie. Helaas hebben beide teams duidelijk in gedachte dat een punt vandaag voldoende is. De bedoelingen van alle mannen op het veld zijn echt wel goed, maar als het doel van de tegenstander ook maar enigszins in de buurt komt gaat het mis. Aan beide zijdes vind er welgeteld 1 moment plaats waarop er misschien gescoord had kunnen worden, al zagen we natuurlijk van verre al dat er vandaag echt geen doelpunten gingen vallen.

Qua voetbal was het een teleurstellende derby. Gestreden werd er wel, maar zowel de gastheren als de gasten lieten vandaag zien waarom beiden in degradatievoetbal spelen dit seizoen. Gelukkig was de sfeer goed en de temperatuur ook aangenaam. Zo durven wij toch te stellen dat deze derby wel de moeite waard is om eens te bezoeken.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.