30/03/18 AZ Alkmaar II 1-3 FC Utrecht II

30/03/18 – 20:00
AZ Alkmaar II 1-3 FC Utrecht II
AFAS Trainingscomplex
390 toeschouwers
Jupiler League

Op het tweede niveau van Nederland begint het voor ons ook op zijn eind te lopen. Er zijn nog twee verenigingen waar we langs moeten. FC Eindhoven bezoeken we volgende maand met de derby tegen Helmond en zo rest ons verder nu alleen nog een bezoekje aan Jong AZ. Aangezien wij er vanuit gaan dat het er zelden sfeervol zal zijn, besluiten we om maar eens te gaan buurten tegen een ander tweede elftal, dat van FC Utrecht.

Dat Jong FC Utrecht onderaan gaat eindigen staat al vast, maar ondanks deze positie betekend dat niet dat er gedegradeerd wordt. Aangezien de KNVB de voetbalpiramide nog steeds niet op orde heeft hoeft er niemand een niveau omlaag.

De gasten staan met grote verschillen op de laatste plek, maar toch is het vandaag de betere ploeg. Jong AZ gooit hun trainingspatronen er tegenaan maar hierop lijkt niet echt geoefend te zijn. Zo krijgt FC Utrecht al snel de eerste mogelijkheden en na 5 minuten is het al raak via Nick Venema. Het spel gaat redelijk gelijk op maar nog voor er een half uur is verstreken krijgt Utrecht een penalty, welke benut wordt door diezelfde Venema. Nog geen paar minuten later vliegt er ook nog een afstandsschot binnen. De doelpuntenmaker is uiteraard weer Venema en zo heeft de beste knul een officiële hattrick achter zijn naam staan. De keeper van Jong AZ is woedend op zijn hele ploeg en begint te schelden over dat ze achter staan tegen een stel kleuters. We hebben hem maar niet verteld dat hij zelf net zo oud is.

In de rust lukt het ons maar net om binnen het kwartier een biertje te hebben en zo vallen we de tweede helft wat later in. Gelukkig missen we niets en we hadden nog wel een half uur binnen kunnen blijven. Pas een kwartier voor tijd gebeurd er weer eens wat. Tijani Reijnders frommelt het eredoelpunt er in, al blijkt het voor AZ nog een sein te zijn om een slotoffensief in te zetten.

Het is absoluut druk in de doelmond van Utrecht maar de aansluitingstreffer bleek teveel gevraagd. Zo eindigt het vandaag in 1-3. Niet dat het ook maar iemand een zorg zal zijn, want beide teams spelen het hele seizoen langs al nergens voor.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.