07/02/20 AA Argentinos Juniors 0-0 CA Lanús

07/02/20 – 21:10
AA Argentinos Juniors 0-0 CA Lanús
Estadio Diego Armando Maradona
5.000 toeschouwers
Superliga

Vandaag begint voor ons het tweede vierluik van onze reis naar Buenos Aires. Argentinos Juniors is vandaag de gastheer en zij nemen het op tegen Lanús. Bij het horen van beide ploegen krijg je nou niet spontaan het idee dat ze kunnen voetballen, maar het is toch echt een topper, de nummer vier tegen de nummer drie.
De thuisploeg staat voornamelijk bekend om de grote namen die het heeft voortgebracht, zoals Riquelme en Cambiasso, maar voornamelijk Maradona. Maradona heeft deze vereniging naar grote hoogtes gestuwd en is hier dan ook nog meer aanwezig dan elders. Het stadion draagt zijn naam en ongeveer op elke hoek van de straten is er wel een muurschildering aan hem gewijd.

Onze chauffeur gedraagt zich al tijden zeer on-Argentijns en zo zijn wij ook hier een eeuwigheid van tevoren aanwezig. Met meer dan een uur tot de aftrap betreden wij het stadion en gaan op de enige overdekte plekken zitten, want er hangt regen en onweer in de lucht. Achteraf blijkt dat het vandaag gelukkig droog zal blijven.

Er wordt, met enige vertraging want de keeper van de thuisploeg moest zich omkleden van de scheidsrechter, afgetrapt en de ploeg uit Paternal komt goed uit de startblokken.
Lanús kan in het eerste kwartier eigenlijk niets anders dan tegenhouden. Wel is duidelijk dat ook de gasten hier zijn gekomen om te voetballen en zo is de wedstrijd leuk om te aanschouwen. Helaas hebben we dan wel weer last van de scheidsrechter die thuis niets te vertellen heeft. Na een leuke opening fluit de beste man alles dood, met de nodige frustraties tot gevolg.

Niet alleen op de tribune slaan de frustraties toe. Op het veld wordt het ook onvriendelijker en ontstaan er de nodige relletjes op het veld. De scheidsrechter fluit het dan wel dood, maar grijpt ook adequaat in en slingert alleen in de eerste helft al zeven spelers op de bon. Op het veld gebeurd er verder niet ontzettend veel meer en we gaan dan ook rusten met 0-0.

Na de rust zien wij dat beide ploegen wederom proberen te voetballen. De scheids houdt zich eindelijk koest en zo wordt het een vlotte wedstrijd. De thuisploeg blijft de bovenliggende partij, al worden de kansen van de gasten ook steeds groter. Silva heeft namens de thuisploeg de grootste kans tot dan toe, maar zijn omhaal verdwijnt net naast.

Niet heel veel later wordt de overwinning op een presenteerblaadje gelegd door de defensie van Lanús. Het ligt opeens helemaal open en er wordt aan de noodrem getrokken.
Torrén mag voor Argentinos aanleggen voor een penalty, maar ziet zijn inzet gekeerd worden door Rossi. Hiermee verdwijnt voor ons alle hoop dat de brilstand nog van het bord komt. Wij krijgen helaas gelijk en zo verlaten wij zonder doelpunten het Estadio Diego Armando Maradona.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.