08/02/20 CA Banfield 1-1 CA Rosario Central

08/02/20 – 19:40
CA Banfield 1-1 CA Rosario Central
Estadio Florencio Sola
8.000 toeschouwers
Superliga

Het achtste team in Buenos Aires dat wij bezoeken is Banfield. Zoals gewoonlijk is onze chauffeur weer veel te vroeg en zo staan we nog voor de spelers er zijn bij het stadion. We zien beide spelersbussen voorbij komen en niet veel later zitten wij al in het Estadio Florencio Sola.
Ons contactpersoon is uiterst vriendelijk vandaag en zorgt met een paar keer “Holandés” roepen tegen de steward dat alle poortjes voor ons open gaan. Geen paspoortcontrole, geen kaartcontrole en geen fouillering. Ongekend voor Argentijnse begrippen, waar je gemiddeld 3-4 controles door moet voor je binnen bent.

Wij maken de nodige foto’s en gaan zelf ook nog op de foto gaan voor de social mediakanalen van Banfield. Blijkbaar vinden ze het heel bijzonder dat er buitenlanders aanwezig zijn bij een wedstrijd van hun club. Het lijkt een eeuwigheid te duren, maar uiteindelijk wordt er afgetrapt. Na drie balcontacten kijken we elkaar aan en spreken hardop uit dat dit wel eens een lange zit kan gaan worden.

De thuisploeg probeert wel te voetballen maar blijkt hier simpelweg niet goed genoeg voor. Rosario, dat wij ook al met 5-0 bij Independiente er af zagen gaan, maakt totaal geen aanstalten om de helft van de tegenstander op te zoeken. De wedstrijd is ronduit slecht en voor Argentijnse begrippen is de sfeer matig. Zo zien we de saaiste eerste helft van de vakantie. Zo niet, de saaiste het dit seizoen.

De tweede helft is gelukkig beter aangezien Banfield zijn best doet om de drie punten naar zich toe te trekken. We kunnen zelfs schoten op doel noteren, maar echt succesvol lijkt het niet te worden. Op het moment dat wij de 0-0 eindstand hardop durven uit te spreken gebeurd dan toch datgene wat we niet voor mogelijk hielden. Lenis neemt een hoge bal perfect aan en schiet hem in te korte hoek tegen de touwen; 1-0 voor Banfield.

Rosario schrikt zich een hoedje en besluit dat het dan toch maar eens moet gaan aanvallen. Op basis van de afgelopen 90 minuten voetbal gunnen ze de gasten helemaal niets, maar helaas gebeurd het toch. Ver in de blessuretijd maakt González met een kopbal gelijk en zo eindigt het hier in 1-1. Voor ons is dit in acht wedstrijd al het zesde gelijkspel, een trend die wij zo spoedig mogelijk hopen te doorbreken.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.