09/02/20 Racing Club 1-0 CA Independiente

09/02/20 19:40
Racing Club 1-0 CA Independiente
Estadio Presidente Juan Domingo Perón
58.000 toeschouwers
Superliga

Vandaag staat de meest aansprekende wedstrijd van ons hele bezoek aan Argentinië op het programma. Op Boca JuniorsRiver Plate na, is dit de grootste wedstrijd van het land. Deze wedstrijd wordt dan ook El Clásico genoemd, welke alleen overtroffen kan worden door de Superclásico. Racing en Independiente liggen één straat van elkaar vandaan, maar vandaag kleurt heel Avellaneda lichtblauw.

Uiteraard zijn wij weer veel te vroeg in het stadion, zo’n twee uur van tevoren ditmaal. Nadat het imposante stadion van Racing Club op ons is ingedaald, hebben wij nog zoveel tijd te overbruggen dat we van ellende spelletjes gaan doen op onze telefoons. Dit houden we zolang vol dat het fluitconcert, voor de keeper van Independiente, ons uit onze focus haalt. Gelukkig maar, want vanaf dit moment ligt onze focus weer volledig op deze derby van formaat.

Op het moment dat La Guardia Imperial (de harde kern van Racing) zich meldt, veranderd de sfeer in het stadion. De spanning wordt voelbaar en het stadion wordt gek wanneer beide elftallen het veld betreden. De thuisploeg draait een degelijk seizoen en staat boven de gasten, al hebben wij ze een week geleden met 5-0 zien winnen.

Tot tevredenheid van de supporters opent Racing beduidend sterker dan de gehate club aan de overkant. Het eerste kwartier zijn er nog geen hele grote kansen te bekennen. Hierna veranderd dit spoedig, wanneer er opeens bovenop de lat wordt geschoten door Walter Montoya.

De wedstrijd is zoals vaker in derby’s niet goed, maar wel vol passie. Scheidsrechter Lostau laat gelukkig veel toe waardoor het lekker wegkijkt. Ondertussen wordt vanwege onrechtmatig handelen de keeperstrainer van Independiente met rood weggestuurd.

Vlak voor rust meldt Independiente zich praktisch gezien voor het eerst bij het doel van Racing en het wordt meteen een kantelpunt. Gabriel Arias is uit zijn doel en raakt de bal, al dan niet bewust, met zijn arm ver buiten de zestien. Een directe rode kaart is het logische gevolg en zo lijkt de derby richting Independiente te vallen.
Voor rust is er door alle hectiek rondom het vervangen van de doelman nagenoeg geen tijd meer en gaan we wederom met 0-0 rusten. De thuisploeg zal met een goed strijdplan uit de kleedkamer moeten komen om nog iets van deze wedstrijd te maken.

Direct na rust kunnen al deze plannen direct weer de prullenbak in. Na nog geen minuut in de tweede helft deelt Leonardo Sigali volgens de scheids een elleboog uit en krijgt ook hij een directe rode kaart. Wij zaten er goed voor en zijn het niet met deze beslissing eens, maar aangezien ze in Argentinië niet aan een VAR doen is het niet terug te draaien. Zo moet Racing Club de complete tweede helft het met 9 man zien te rooien.

Geheel tegen de Argentijnse principes voert Independiente aanvallende wissels door. Het is ook niet heel gek, aangezien de tegenstander in een 6-1-1 formatie staat. De zestien wordt omsingelt en het doel wordt bestookt, maar invaldoelman Javier Garcia heeft keer op keer een antwoord. Racing kan niets anders dan ballen zo ver mogelijk van het doel schieten en tijd rekken waar het kan. Opgejut door het publiek houdt de defensie van Racing lang stand.

Wij hebben ondertussen de conclusie getrokken dat groundhop.org en topteams in Argentinië geen goede combinatie is. Na Boca Juniors en River Plate is dit de derde club uit de traditionele top vijf die nog voor rust rood heeft gehad. Wij hopen net als de 58.000 aanwezige Racing fans dat er een wonder plaats zal vinden. Toch lijkt dit, met maar negen man en Ajax-miskoop Dario Cvitanich in de spits, een utopie te zijn.

Naarmate de tijd verstrijkt blijken de gasten de opgetrokken muur niet te kunnen slechten. Racing probeert heel brutaal af en toe te counteren en lijkt hier nog succesvol in te worden ook. In de 86e minuut valt de bal voor de voeten van Marcelo Diaz, die koel afrondt.
Het complete stadion ontploft en het onmogelijke lijkt dan toch plaats te gaan vinden.
Independiente probeert alsnog een treffer te forceren, maar de stoppen slaan compleet door wanneer Javier Garcia opzichtig tijd rekt. Cecilio Dominguez vliegt hem aan, wat ook hem een directe rode kaart oplevert.

Vlak hierna ontstaat het volgende opstootje wanneer Cvitanich waarschijnlijk iets over de moeder van Lucas Romero zegt. Deze rel wordt gesust met een gele kaart voor beide spelers, echter is dit de tweede voor Romero. Zo eindigen we deze heetgebakerde editie van de Clasico na een minuut of 105 met vijf rode kaarten en een overwinning voor Racing Club.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.