10/02/20 Arsenal de Sarandí FC 1-1 CA Talleres de Córdoba

10/02/20 – 19:00
Arsenal de Sarandí FC 1-1 CA Talleres de Córdoba
Estadio Julio Humberto Grondona
1.500 toeschouwers
Superliga

Onze tiende wedstrijd in Buenos Aires vindt plaats bij Arsenal de Sarandi. Door velen wordt deze club gezien als het lachertje van de Argentijnse competitie, al liegt de prijzenkast er niet om. Niet lang geleden werd de Copa Sudamericana gewonnen en ook de laatste titel dateert van de afgelopen 10 jaar. De gasten van vanavond komen uit Córdoba.

Zoals eigenlijk iedere keer is onze chauffeur er eentje die haast maakt. Met nog twee uur tot de aanvang arriveren wij bij het Estadio Julio Humberto Grondona. Wij genieten nog even van de Argentijnse zon en zo verstrijkt de tijd op een aangename manier. Eenmaal binnen krijgen we nog de mogelijkheid om geïnterviewd te worden voor de Argentijnse TV. Echter is ons Spaans na drie weken nog net zo beroerd als toen we aankwamen, dus onze mogelijkheid tot roem gaat voorbij.

De spelers komen zoals gewoonlijk weer door een opgeblazen tunnel het veld op. Bij de aftrap merken we al dat dit de vereniging is met de minste sfeer van waarschijnlijk de gehele Superliga. Het voetbal is daarentegen niet verkeerd, met Arsenal als bovenliggende partij. Na een kwartiertje spelen wordt de paal geraakt, maar de eerste treffer zal aan de andere kant vallen.

Een domme overtreding staat aan de basis van een penalty voor de gasten. Fragapane mag aanleggen en faalt, maar de rebound valt dankzij Guilherme Parede alsnog binnen. Zo staan de gasten opeens op voorsprong en dit is logischerwijs om zich in te gaan graven. Nog voor rust komen de gasten al met tien man te staan, wanneer Valoyes rood krijgt.

Na de rust is het eenrichtingsverkeer. De gasten doen niets anders dan tegenhouden en ballen wegtrappen.Arsenal de Sarandi komt redelijk snel op gelijke hoogte via een intikker van Garcia. De gasten proberen via countervoetbal zich een weg te banen door de defensie van de thuisploeg. Als ze enigszins redelijk met de counters om hadden gegaan had het overigens makkelijk 1-6 kunnen worden.

Met nog 15 minuten op de klok krijgt Godoy, ook namens Talleres, zijn tweede gele kaart en de gasten staan nog maar met negen man. Een ware omsingeling vindt plaats, al heeft de thuisploeg alle moeite om een gaatje te vinden in de defensie. Vlak voor tijd komt de ultieme kans op de overwinning, maar de penalty van Gimémez wordt gestopt. Zo eindigt ook deze wedstrijd in een gelijkspel.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.