05/09/20 UVS Leiden 5-0 RVC’33

05/09/20 – 17:00
UVS Leiden 5-0 RVC’33
Sportpark De Kikkerpolder
± 50 toeschouwers
Districtsbeker West II

Na de pot in Alphen aan den Rijn springen we gelijk weer in de auto. De amateurs onder de hoofdklasse zijn namelijk nog niet aan hun competitie begonnen, maar spelen potjes in de poulefase van de Districtsbeker. Als een zaterdagploeg hierin tegen een zondagploeg loot wordt de wedstrijd om 17:00 gepland. Een ideale mogelijkheid voor een dubbel dus.

Ons oog is gevallen op UVS Leiden. In 2014 struinden we hier al eens over het prachtige oude Kikkerpolder. Er is sinds die tijd helaas veel veranderd bij de oudste club van Leiden. Het oude sportpark Kikkerpolder was een lust voor het oog. (fotoreportage) Deze was grotendeels nog in dezelfde staat als toen de club in het betaald voetbal actief was. Er stond een grote hoofdtribune met houten bankjes, veel terracing om het veld heen. Het was oud, maar wel heel mooi.
Dat valt niet te zeggen over het nieuwe sportcomplex. De oude hoofdtribune is vervangen door een 13-in-een-dozijn tribune van een kleiner formaat. De terracing rondom het veld is weggehaald en het veld is vervangen door een plastic mat. Een flinke domper dus.

Dan de wedstrijd zelf. Aan wedstrijden om de districtsbeker hebben wij als ASWH’ers goede herinneringen (klik, klik, klik, klik, klik, klik en klik), maar de wedstrijden trekken over het algemeen niet veel publiek. Dat is ook vanmiddag het geval. Er staan enkele verstokte UVS’ers langs de lijn en een paar voetbalteams die aan hun derde helft bezig zijn, maar daar blijft het wel bij.

Beide ploegen zijn actief in de tweede klasse. UVS op zaterdag en RVC op zondag. Onze ervaring leert dat in dat soort gevallen de zaterdagploeg veel sterker blijkt als de zondagploeg. Ook vandaag blijkt dat weer het geval te zijn, al ziet het er aan het begin niet zo uit.  UVS nam wel het initiatief, maar ook de gasten kwamen er een aantal keren gevaarlijk uit.

De 1-0 valt vlak voor rust uit een hoekschop. Dit is tevens de ruststand.
Na de rust valt de 2-0 eveneens uit een corner. Het verzet van de gasten is dan gebroken en UVS voetbalt zich zonder moeite naar een 5-0 overwinning. De Leidenaren behouden zo hun kans op de volgende ronde. Aanstaande zaterdag moet dan wel gewonnen worden van eersteklasser Spartaan’20 uit Rotterdam.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.