12/09/20 VV DHSC 4-2 VV Scherpenzeel

12/09/20 – 14:30
VV DHSC 4-2 VV Scherpenzeel
Sportpark Wesley Sneijder
± 500 toeschouwers
Hoofdklasse A Zaterdag

Na de prima bevallen dubbel van vorige week besluiten we hetzelfde trucje vandaag te herhalen. We trekken richting de Domstad vandaag en beginnen in Ondiep, de thuishaven van fusieclub DHSC.

DHSC is een fusieclub ontstaan uit drie verschillende clubs. De oudste hiervan is D.O.S., welke in 1901 werd opgericht en in 1958 kampioen van de eredivisie werd. Deze club fuseerde in 1970 samen met Elinkwijk en Velox tot FC Utrecht. D.O.S.’01 ging verder als amateurclub. Het slaagde er niet in een rol van betekenis te spelen. In 2004 speelde de club in de vijfde klasse en ging het uiteindelijk samen met USV Holland.

USV Holland speelde van 1992 tot 2000 hoofdklasse voetbal en wist, onder leiding van de huidige DHSC-trainer Gert Kruys, twee keer de titel te pakken. In 2000 degradeerde de club echter en viel vervolgens in vier jaar terug tot de vierde klasse. In 2004 fuseerde het met D.O.S. tot DHC’04.
In 2007 voegde zich daar nog een derde club bij: Stichtse Boys. Een vereniging uit 1916 die het tot maximaal de eerste klasse wist te schoppen.

DHSC staat dus voor Door Oefening Sterk – Holland – Stichtse Boys – Combinatie, maar dit had net zo goed De Hollandse Sneijder Combinatie kunnen zijn, want deze familie is onlosmakelijk verbonden met de vereniging. Het sportpark draagt de naam van de bekendste telg van de familie: Wesley Sneijder. Daarnaast is broertje Rodney aanvoerder van de ploeg en oudere broer Jeffrey de assistent van hoofdtrainer Gert Kruys.

De club speelt vandaag voor het eerst een thuiswedstrijd in de hoofdklasse. In 2015 speelde de club nog in de derde klasse, maar met drie promoties in vijf jaar tijd mag de club zich nu hoofdklasser noemen. Tegenstander Scherpenzeel is eveneens debutant in de hoofdklasse. Zij speelden in 2014 nog in de vierde klasse en hebben in de afgelopen zeven jaar, vier keer weten te promoveren.

De gasten blijken in de eerste helft van de wedstrijd vele malen beter dan de ambitieuze Utrechtse thuisploeg. Met vloeiende aanvallen en vlotte combinaties tikken ze de Utrechtse defensie bij vlagen tureluurs. De bezoekers komen al na zes minuten verdiend op voorsprong via Ismail Ouaddouh. Lang duurt de voorsprong niet, want binnen drie minuten staat het alweer gelijk via Gokhan Yasar. Beide ploegen krijgen daarna kansen, maar springen hier slordig mee om. Sander Krijns bepaald de ruststand na een half uur spelen nog wel op 1-2.

In de rust grijpt Gert Kruys in en voert twee wissels door. Dit sorteert effect, want DHSC komt beter in de wedstrijd. Na tien minuten weten ze de stand gelijk te trekken. Berry van ’t Land trapt een vrije trap achter keeper Schennink.
Hierna ontspint zich een boeiend voetbalgevecht tussen twee ploegen die een aanwinst blijken te zijn voor de hoofdklasse. Twee debutanten ook die nog wel eens hoge ogen kunnen gaan gooien dit seizoen.

In deze wedstrijd trekt DHSC uiteindelijk aan het langste eind. Er is een fout in de Scherpenzeelse verdediging voor nodig, maar Christian Gandu tikt DHSC in de 87e minuut voor het eerst op voorsprong. In de blessuretijd maakt Gokhan Yasar met zijn tweede treffer een einde aan alle spanning: 4-2 voor DHSC.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.