12/09/20 SV Kampong 1-1 SV Argon

12/09/20 – 17:00
SV Kampong 1-1 SV Argon
Sportpark Maarschalkerweerd
± 50 toeschouwers
Districtsbeker West I

Na de prima pot bij DHSC trekken we door naar de grootste omni-sportvereniging van Nederland: SV Kampong. Niet dat we hier veel van terug verwachten te zien bij dit potje om de Districtsbeker, maar het is een leuk feit.
SV Kampong telt meer dan 6.000 leden, welke actief zijn in voetbal, zaalvoetbal, cricket, squash, jeu de boules, tennis en, de meest bekende tak van de vereniging, hockey.
De hockey-tak van de vereniging is goed voor ruim de helft van het totaal aantal leden en is nationaal succesvol. Het eerste van de mannen is zesvoudig landskampioen van Nederland en ook de damesploeg is tweemalig landskampioen.

In het voetbal speelt de vereniging een veel bescheidenere rol. Ze stonden vorig seizoen bovenaan in de 2e klasse B toen de competitie werd stilgelegd en mogen daarom dit seizoen voor de tweede keer in haar 112-jarig bestaan uitkomen in de eerste klasse zondag. Ze treffen vandaag in Argon eveneens een eersteklasser, maar van de zaterdag.

Dat de districtsbeker niet erg serieus wordt genomen door de diverse verenigingen wisten we al, maar het bereikte vandaag een nieuw dieptepunt toen bleek dat de wedstrijd verplaatst was naar een bijveld omdat er een meisjesploeg op het hoofdveld aan het spelen was. We overwegen even om dan maar naar huis te gaan, maar het mooie weer doet ons toch besluiten om te blijven.

Daarnaast staat de wedstrijd onder leiding van good old Roelof Luinge wat natuurlijk ook een plus is. Een slordige vijftig man heeft zich verzameld voor deze wedstrijd tussen de koplopers in deze poule.

Na enkele minuten spelen pakt Kampong al brutaal de leiding via Eijkemans. Het duurt vervolgens tot halverwege de eerste helft dat Argon hier een antwoord op heeft. Sven Beek wist met een fraaie boogbal (of mislukte voorzet) de keeper van Kampong te verschalken. In de rest van de wedstrijd komen er diverse kansen voor beide ploegen. De keepers zijn echter de enige die zich weten te onderscheiden.

Als er dan ook het bericht komt uit De Kwakel dat KDO voor staat tegen CSW gaat het tempo helemaal uit de wedstrijd. Beide teams zijn (zolang CSW niet wint bij KDO) zeker van de volgende ronde. Ze spelen de wedstrijd daarom zakelijk uit beide ploegen mogen de koker in voor de volgende ronde van de beker. Argon mag hierin thuis aantreden tegen IJFC en Kampong treft, eveneens thuis, VRC.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.