24/10/15 1. FC Union Berlin 0-2 SC Paderborn 07

1. FC Union BerlinSC Paderborn 0724/10/15 – 13:00
1. FC Union Berlin 0-2 SC Paderborn
Stadion an der Alten Forsterei
21.000 toeschouwers
2. Bundesliga

Op één van de laatste zonnige dagen van het jaar zijn wij te bekennen in Berlijn. In Nederland schijnt het zonnetje niet maar wij hebben het geluk dat wij ons oostelijker bevinden en nog volop kunnen genieten van de zon. In een neutraal vak nemen wij plaats en proberen vanaf hier de magie van Union Berlin te aanschouwen.’

Van magie is er sprake, al is het niet dankzij Eisern Union. Effenberg, die zichzelf omschrijft als “The New One” staat voor het eerst aan het roer bij de gasten. De trainerswissel blijkt een gouden greep aangezien Koç na 3 minuten de gasten op voorsprong zet. Niet veel later zet Saglik SC Paderborn zelfs op 0-2 en zo lijkt de wedstrijd in de eerste zes minuten al beslist.
Union probeert de onmacht de compenseren met fysieke kracht. Dit resulteert in een aantal opstootjes, waar gek genoeg alleen de gasten kaarten voor krijgen.

Terwijl het feestje in het uitvak al wordt gevierd knokt Union zich terug en laten de supporters zich van hun beste kant zien. Het schreeuwt de ploeg vooruit, al laten de spitsen het faliekant afweten. We genieten van het sfeertje en voor dat we het door hebben is de rust al aangebroken.

In deze vijftien minuten blijkt Union de overlijdensberichten van overleden supporters voor te dragen. Het wordt vol gepaste emotie verteld en we weten ons geen raad met deze situatie. Onze stemming is totaal veranderd, in tegenstelling tot de supporters van Union.

Vol strijd gaat Union Berlin op zoek naar de aansluitingstreffer. Ondanks een aantal goede kansen zal deze niet gaan vallen. Verder dan een aantal opstootjes komen we niet. SC Paderborn voetbalt de wedstrijd simpel uit en mag het zichzelf aanrekenen dat er slechts een twee op het authentieke scorebord staat.

Wij verlaten Berlijn in de wetenschap dat wij hier nog terug zullen keren voor de derby tegen de grote broer uit het Olympiastadion.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.